10. kolo (Mertojak - Poštar)

Došlo je vrijeme za nastavak sezone.

Prije redovnog kola smo odradili gostovanje kod Zaprešića, jer njih u terminu predviđenom za susret očekuje utakmica lige prvaka. S obzirom da nam je šansa za ikakav značajan rezultat u toj utakmici bila na razini teorije, shvatili smo je kao odličnu pripremu za drugi dio sezone. Zaprešić je susret odradio rutinski i lagano nas pobijedio rezultatom 7:1 (zapisnik). Jedino vrijedno spomena s naše strane je odlična igra Ljube Žuljevića (653), koji je nastavio sa izvanrednim igrama iz prvog dijela sezone te pobijedio Luku Bolanču i donio nam jedini poen na utakmici.

Prvo redovno kolo drugog dijela sezone je donijelo još jedan gradski derbi protiv Mertojaka (zapisnik). Nažalost, ovaj put nas je bolest (Kolić i Odrljin) spriječila da pružimo značajan otpor i možda čak i uzmemo koji bod.

U prvom bloku su za Mertojak igrali Totić, Grivičić i Marinović. A za Poštar Žuljević, Grubar i Odrljin. Očekivali smo da će Mertojak vjerojatno imati ukupno više srušenih čunjeva pa nam je cilj bio da u svakom bloku osvojimo po dva igračka poena i nadali smo se da će ih osvojiti Žuljević protiv Totića i Grubar protiv Grivičića. Nažalost, stvari se nisu baš razvijale po planu. Grivičić i Grubar su vodili tijesnu borbu i na polovici igre rezultat je bio 1:1, uz Grubarovu prednost od 5 čunjeva. Međutim, Žuljević je izgubio oba prva seta od Totića i zaostajao je 13 čunjeva. Odrljin je, očekivano, gubio 2:0 protiv Marinovića uz ogroman zaostatak od 58 čunjeva. U trećem setu su sva 3 naša igrača uzela set pa je prije zadnjeg seta stanje izgledalo puno bolje. Dok je to kod Odrljina imalo samo estetski utjecaj na rezultat, zaostatak smanjen na 55 čunjeva, Grubar je povećao svoju prednost na 2:1 u setovima i 13 čunjeva, a Žuljević je nadohnadio cijeli zaostatak i čak prešao u vodstvo od 2 čunja, iako je gubio 2:1 u setovima. Marinović je u zadnjem setu ponovio igru iz prva dva i lagano ga dobio. I Grubar i Grivičić su dobro odigrali pa je zadnji set završio bez pobjednika tako da je Grubar osvojio prvi poen za Poštar. Nažalost, Žuljević zadnji set nije odigrao posebno dobro, a Totiću je to bio najbolji set tako da je Mertojak osvojio i drugi poen.

U drugom bloku, za Mertojak su sa igrom krenuli Kovač, Muše i Dimitrovski, a za Poštar Bauk, Kolić i Pofuk. Već nakon prvog seta Kolić je vidio da zbog bolesti ipak nije u stanju igrati pa je napustio igru i umjesto njega je ušao Biloš. Niti jedan od naših igrača nije mogao parirati raspoloženim igračima Mertojaka pa su sva trojica izgubili uz jedan ili nijedan osvojeni set.

Na kraju je susret završio zasluženom pobjedom Mertojaka 7:1, a mi se okrećemo sljedećem kolu gdje nas čeka iznimno važna utakmica jer nam u goste dolazi Kandit, jedan od konkurenata u borbi za opstanak, na derbi začelja.