11. kolo (Poštar - Kandit)

U utakmicu protiv Kandita smo ušli sa nadom u dobar rezultat, koji bi nam pomogao da se odmaknemo sa dna tablice. Nažalost, nije dobro krenulo. Kolić nije mogao igrati zbog bolesti pa nas je čekao težak zadatak.

U prvom bloku za Poštar su nastupili Odrljin, Žuljević i Biloš. A za Kandit, Marko Jeličić, Rupčić i Nedjeljko Jeličić. Odrljin (165) i Žuljević (160) su vrhunski startali i osvojili prvi set. Biloš je odigrao nešto lošije čišćenje pa je izgubio set. Žuljević je nastavio sa odličnom igrom i uzeo i drugi set te stvorio prednost od 17 čunjeva. Odrljin je loše odigrap drugi set (134) te je M. Jeličić to iskoristio i nadoknadio zaostaka iz prvog seta pa je na polovici igre rezultat bio 1:1 u setovima, uz minimalnu prednost Odrljina (1). Biloš i N. Jeličić su nastavili kao u prvom setu pa je Jeličić poveo 2:0 i imao prednost od 32 čunja.

Treći set je bio vrlo zanimljiv. M. Jeličić i Odrljin su odlično odigrali u pune (105:106) te su se cijelo čišćenje tijesno borili. Odrljin je ipak bio malo bolji i osvojio set (167:160), ali oba igrača su pokazala odličnu igru i prije zadnjeg seta se još nije znao pobjednik. Žuljević je treći set odigrao dobro (153), ali je Rupčić izvrsnom igrom (168) smanjio zaostatak u setovima na 2:1 i na samo 2 čunja pa je i taj dvoboj bio potpuno neizvjestan. N. Jeličić je, iako tijesno, osvojio i treći set protiv Biloša i donio prvi poen za Kandit.

Rupčić je dao sve od sebe u trećem setu pa je vrlo lošom igrom u zadnjem setu (129) omogućio Žuljeviću da lako donese prvi poen za Poštar. Odrljin i M. Jeličić su nastavili sa ujednačenom igrom, obojica po 98 u pune, pa će pobjednika odlučiti zadnjih 15 hitaca. Jeličić je odlično odradio to zadnje čišćenje (63) i uz Odrljinovih 43 uspio je nadoknaditi zaostatak u čunjevima i osvojiti i drugi poen za Kandit.

Nakon prvog bloka, Kandit je imao prednost 2:1 u poenima i 22 čunja.

U drugom bloku za Poštar su nastupili Bauk, Grubar i Pofuk, a za Kandit Biloš, Vuka i Knežević. Sva 3 igrača Poštara su odlično startali (150, 153 i 151), ali zahvaljujući odličnoj igri Biloša (164) i Kneževića (153), samo je Grubar osvojio prvi set. Nažalost, Bauk (142) i Pofuk (132) su loše odigrali drugi set pa su obojica gubili 2:0 u setovima. Srećom, Grubar je nastavio sa dobrom igrom pa je poveo sa 2:0, a ukupnu razliku u čunjevima smo čak uspjeli smanjiti za 2 čunja.

Treći set je napokon pokrenuo stvari na našu stranu. Grubar i Vuka su odigrali neriješeno, čime je Grubar poveo 2.5:0.5 u setovima i donio Poštaru drugi poen. Iako uz malu razliku i Bauk i Pofuk su osvojili treći set. Prije zadnjeg seta, Bauk je zaostajao 17, Pofuk 7, a ukupna razlika je bila samo 10 čunjeva pa je konačni rezultat bio sasvim neizvjestan.

Grubar je osvojio i zadnji set, sa 5 čunjeva razlike. Pofuk je iskoristio lošu igru Kneževića (129) i osvojio zadnji set te treći poen za Poštar, uz ukupnu prednost od samo 2 čunja. Ekipno smo preuzeli vodstvo u čunjevima, ali za samo 4 čunja pa je pobjeda ovisila o tome hoće li Bauk to uspjeti sačuvati protiv Biloša.

Iako je prva 3 seta odigrao odlično, Biloš je zadnji set odigrao još bolje (166) i donio Kanditu ukupnu pobjedu i važne bodove u borbi za opstanak. Nama preostaje teška borba i neizvjesnost do zadnjeg kola.