5. kolo (Poštar - Zadar)

U 5. kolu smo uživali u neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici. [zapisnik]

Raspored prvog bloka je ukazivao što možemo očekivati od utakmice. Obje ekipe su odabrale jaki start pa su za Poštar na stazu izašli Odrljin, Žuljević i Kolić, a za Zadar Ukalović, Čota i Baljak. Svi igrači su dobro startali, ali Odrljin je za par čunjeva izgubio prvi set od Ukalovića, Žuljević je slično dobio set Čoti, ali je Baljak izvrsnim početkom (183) ostvario prednost za Zadar i napravio velik korak prema osvajanju poena. Odrljin je dobio drugi blok i nadohnadio zaostatak, Žuljević i Čota su obojica odigrali odlično pa je set završio neodlučno (166:166), a Kolić je smanjio zaostatak koji je Baljak stvorio u prvom setu na 15 čunjeva.Odrljin je igrao toplo-hladno pa je sada opet došao na red loš set. Ukalović je to iskoristio i poveo sa 2:1 u setovima, uz prednost od 4 čunja. Žuljević i Čota su još jednom odigrali neodlučen set pa je prije zadnjeg seta Žuljević vodio 2:1, uz 6 čunjeva prednosti iz prvog seta. Baljak je imao najbolju situaciju jer je vodio protiv Kolića 2:1 u setovima i imao 19 čunjeva prednosti. Alil to nije bilo dovoljno da bi bio siguran prije zadnjeg seta. 30 hitaca prije kraja prvog bloka, još su obje ekipe mogle voditi i gubiti 3:0. Odrljin je odlično krenuo u zadnji set i sa 111 u pune bilo je dovoljno očuvati prednost u zadnjih 15 hitaca i donijeti bod za Poštar. Žuljević i Čota su odigrali još jedan neizvjestan set, koji je na kraju otišao na stranu Žuljevića pa je time Poštar uzeo i drugi poen. Nažalost, Kolić nije imao šanse pored raspoloženog Baljka, koji je uzeo i zadnji seti donio prvi poen Zadru.

Nakon prvog bloka, Poštar je vodio 2:1 i imao neznatnu prednost od 3 čunja.

U drugom bloku za Poštar su nastupili Bauk, Grubar i Pofuk, a za Zadar Božičević, Kujundžić i Colić. Bauk i Pofuk su bolje startali od svojih potivnika i obojica su uzeli prvi set. Grubar i Kujundžić su se borili do zadnjeg hitca i na kraju je Kujunžić osvojio prvi set, uz minimalnu razliku (160:161). Božičević je drugi set odigrao puno bolje pa je nakon 2 seta rezultat bio 1:1 u setovima i prednost Božičevića od 3 čunja. Colić nikako nije uspijevao popraviti svoju igru pa je Pofuk poveo 2:1 u setovima i imao 18 čunjeva prednosti. Grubar i Kujundžić su nastavili u istom ritmu, neizvjesna borba i tijesna pobjeda Kujundžića p je nakon 2 seta imao prednost 2:0 i samo 5 čunjeva.

Ukupno, 60 hitaca prije kraja, Poštar je imao samo 13 čunjeva prednosti i finalni ishod je bio potpuno otvoren.

U trećem setu se utakmica napokon prelomila. Grubar i Kujundžić su odigrali još jedan dobar set, ali je ovaj otišao na stranu Grubara, koji je čak imao 5 čunjeva prednosti prije zadnjeg seta. Pofuk i Colić su slično odigrali još jedan set pa je Pofuk uzeo treći set i još jedan poen za Poštar. Bauk je popravio igru, a Božičević je odigrao vrlo loše pa je Bauk poveo 2:1 i 27 čunjeva. Tako da nam je u zadnjem setu preostalo da očuvamo stečenu prednost i dođemo do prve ovosezonske pobjede. Colić je svaki set igrao sve lošije pa je Pofuk uzeo i četvrti set. S druge strane, Bauk je svaki set igrao sve bolje i pobjedio Božičevića 3:1. S obzirom da su Pofuk i Bauk povećali prednost u čunjevima, Grubar se nije morao mučiti do kraja (bol u koljenu) nego je 10 hitaca prije kraja izašao (zamjenio ga je Biloš) i otvorio Kujundžiću put prema pobjedi.

Na kraju, Poštar je zasluženo pobjedio 6:2, sa 66 čunjeva viška. Iako na kraju možda izgleda da je pobjeda bila lagana, vrlo lako se moglo dogoditi da ishod otiđe i na drugu stranu. Bila je to utakmica koju je bilo zadovoljstvo gledati i igrati.