17. KOLO (POŠTAR - RIJEKA)

Predzadnje kolo nam je donijelo oproštaj od domaće kuglane za ovu sezonu. [zapisnik] [snimka]

Ekipa Rijeke u dosadašnjem dijelu prvenstva nije osvojila niti jedan bod, tako da je pred nama bila najlakša utakmica sezone. U prvom bloku su nastupili Žuljević, Odrljin i Tomić protiv Demarkia, Perušića i Šušnjara. Sve je prošlo očekivano i bez uzbuđenja. Nakon 3 seta sva tri naša igrača su vodila 3:0 i osigurala sva 3 poena za našu ekipu. Nakon tako uvjerljivog starta, sva 3 naša igrača su zadnji set odigrali najlošije. Perušić i Šušnjar su to iskoristili i uzeli barem po set Odrljinu i Tomiću, a Žuljeviću je čak i to bilo dovoljno.

Na kraju prvog bloka smo vodili 3:0, uz prednost od 233 čunja.

Drugi blok, u sastavu Pofuk, Kolić i Ratković je imala skroz jednostavan zadatak protiv D. Kosa, Freliha i Mergete. Jedino je Ratković odradio posao u istom ritmu kao prvi blok i sa 4:0 donio još jedan poen. Pofuk je slabo krenuo, ali je onda boljom igrom u sljedeća dva seta poveo 2:1 i u zadnjem setu je samo morao sačuvati 21 čunj prednosti. Kolić je igrao protiv najboljeg igrača Rijeke (Frelih) i najviše se i mučio. Nakon tri odigrana seta, rezultat je bio 1.5:1.5 i zadnji set je odlučivao pobjednika. Srećom, Kolić je odigrao najbolje kad je najviše trebalo i zadnji set glatko dobio. S druge strane, Pofuk je u zadnjem setu opet pao u igri i dao priliku Kosu da osvoji barem počasni poen za Rijeku. Kos je odigrao dobro i sa 151 došao na samo 6 čunjeva zaostatka. Više od toga nije mogao, pa je i zadnji poen otišao na našu stranu.

Na kraju smo slavili sa 8:0.

Zadnje kolo sezone nas vodi na gostovanje u Zadar, uz prvake Mertojak, jedinu ekipu koja je pobijedila sve utakmice na domaćoj kuglani. Tako da nam sigurno neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da kvalitetno završimo sezonu.