16. KOLO (GRMOŠČICA - POŠTAR)

Nakon tri super uspješne utakmice na domaćoj kuglani, došlo je vrijeme za novo gostovanje. Ovaj put u Zagrebu, kod Grmoščice. [zapisnik] [snimka]

Oba trenera su se odlučila za jaki start. Kod Grmoščice Galjanić i Duda, a kod Poštara Odrljin, sa tri odlična rezultata u zadnje tri utakmice, i Pofuk, naš najbolji igrač na gostovanjima. Nažalost, susret nije počeo kako smo se nadali. Galjanić (150) je dobro krenuo, a Duda (175) fenomenalno, a naši Odrljin (130) i Pofuk (141) se nisu uspjeli snaći na stazi. Duda i Pofuk su drugi set odigrali skoro isto kao i prvi pa je na polovici Duda vodio nedostižnih 2:0 u setovima i prednost od 66 čunjeva. S druge strane, Odrljin je drugi set odigrao značajno bolje (167), ali ni to nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Galjanića pa je drugi set završio neodlučnim ishodom. U trećem setu su igrači Grmoščice pali u igri i naš duo je imao priliku vratiti se u igru, ali ovo očito nije bio naš dan i još jednom je set otišao igračima Grmoščice. Galjanić i Duda su u zadnjem setu još jednom odlično odigrali i glatko priveli kraju prvi blok.

Uz vodstvo Grmoščice 2:0 u poenima i 148 čunjeva, susret je takoreći bio gotov i prije nego je počeo.

U drugom bloku, Boroš i Špiljar su imali lagani zadatak čuvanja prednosti, a naši Žuljević i Kolić skoro pa nemogući pokušaj da nadoknade zaostatak. Nažalost, Žuljević se nikako nije mogao prilagoditi stazi i nije pružio nikakav otpor Borošu, koji je unatoč rezultatu od "samo" 602 osvoji sva 4 seta. Kolić je jedini od nas prikazao dobru igru i bacio preko 600, ali ni to nije bilo ni blizu dovoljno protiv Špiljara (651). Za razliku od prvog bloka, bar je osvojio jedan set.

Prije zadnjeg bloka, Grmoščica je vodila 4:0 u poenima, uz prednost od 235 čunjeva. Jedino je još preostalo odraditi utakmicu do kraja.

Nezahvalan zadatak igranja gotove utakmice su u zadnjem paru dobili Milinković i Fučkar te naši Ratković i Tomić. Ratković je prva 2 seta odigrao vrlo dobro (310), ali očito nije bio naš dan pa je Milinković i uz taj rezultat vodio 2:0 u setovima. U trećem setu kao da su se dogovorili da igraju ko manje, pa je Milinković bacio 119, a Ratković 129. Pozitivno je što nam je ta loša igra donijela još jedan set. U zadnjem setu su se obojica opet vratili dobroj igri, a to je značilo još jedan set za Milinkovića. Tomić je dobio najtežeg protivnika, najboljeg igrača Grmoščice, Fučkara. Tomić se nije dao zastrašiti i na kraju prvog seta je imao priliku osvojiti set, ali je nije iskoristio i podijelili su set. U drugom setu Fučkar je odigrao na svojoj uobicajenoj razini i Tomić nije imao nikakve šanse. S obzirom da je utakmica bila gotova, Fučkar je zadnja 2 seta prepustio mjesto mladom Kovačeviću. Očito nije uspio dovoljno brzo ući u ritam igre i prvi set nije odigrao posebno dobro, tomić je to iskoristio i izjednačio na 1.5:1.5 prije zadnjeg seta i šansa za osvajanje barem jednog igračkog poena je još bila živa. Nažalost, Tomić nikako nije mogao naći pravu igru na zadnjoj stazi i nakon loših 81 u pune više nije mogao nadoknaditi zaostatak i zadnji set i igrački poen je otišao na stranu Grmoščice.

Nakon tri pobjede, doživjeli smo najgori poraz ove sezone i jedini susret da nismo osvojili barem 2 igračka poena.