12. KOLO (POŠTAR - MEDVEŠČAK)

Zaostalu utakmicu protiv ekipu Medveščaka smo dočekali puni optimizma, nakon jučerašnje odlične igre. [zapisnik] [snimka]

Pobjedom bi riješili sve brige oko opstanka i mogli bi neopterećeno odigrati preostali dio sezone. Plan je bio jednostavan. Ići preko 3600 čunjeva i to bi 99% značilo i pobjedu. Znali smo da ekipa Medveščaka dobro igra na kuglani Poljud, tako da je ozbiljnost u ekipi bila na vrhuncu. Ovo je bila druga utakmica u dva dana i trener Kolić je malo izmjenio sastav. U prvu trojku je uvrstio Ratkovića, Odrljina i Pofuka. Medveščak kreće sa svoja najbolja tri igrača Matić, Tonković i Uzelac. Baš to je Kolić priželjkivao i pogodio u kakvom će sastavu protivnik izaći na staze. Igranje 2 dana za redom je ostavilo traga na Ratkoviću. Odigrao je nešto lošije nego dan ranije i nije mogao pružiti dovoljan otpor za Matića, koji je sa 4:0 u setovima (570 - 608) bez problema osvojio prvi poen za Medveščak. Ali zato je Tomislav Odrljin sačuvao odličnu igru od dana ranije i još jednom pregazio protivnika sa 4:0 (666 - 574). Iako je Tonković, kao i Vokšan dan ranije, igrao dobro, Odrljin je ovaj vikend jednostavno bio prejak. Goran Pofuk je pokazao veliku borbenost i napetost do posljednje kugle. Uzelac je vrlo dobro otvorio susret i poveo sa 2:0 u setovima. Međutim, igra mu je pala u druga dva seta i Pofuk je to iskoristio da nadoknadi zaostatak i dođe u situaciju da zadnji hitac odlučuje pobjednika. Na kraju su Pofuk i Uzelac bacili podjednako (586 - 586) i svaki osvojio po pola poena. Za nas je to bilo odlično pošto smo imali prednost od 54 čunja.

U drugom bloku Kolić je cijelo vrijeme držao rezultat pod kontrolom. Prva 3 seta je osvojio više manje malom prednošću, ali je zato zadnji set odigrao maestralno (182) i osvojio sva 4 seta (622 - 547) protiv kombinacije Džepina/Pavić. Ljubo Žuljević je rutinski odradio meč protiv Darka Mađara i sa 3:1 i odličnih 638 čunjeva donio još jedan poen.U posljednjem paru, Ante Burnać je u 23 hitcu obnovio ozljedu lista desne noge i morao je napustit igru. Umjesto njega ušao je Ivan Tomić, koji je cijeli susret morao stizati razliku u čunjevima jer je Velimir Mrkonjić odlično startao i u prvom setu oborio 166 čunjeva. Uz gromoglasnu podršku publike i najvatrenijeg navijača i igrača, Jure Biloša, Tomić koristi Mrkonjićev pad igre i prije zadnjeg seta dolazi u prednost u setovima 2:1, ali još uvijek uz zaostatak od 11 čunjeva. Kao i kod para Pofuk - Uzelac i ovdje je odluka o pobjedniku došla u samoj završnici, kada je Tomić u posljednja četiri hitca oborio dvije devetke, što mu je donijelo pobjedu, a ekipi dva vrlo važna boda.

Ovaj vikend će se dugo pamtiti, jer smo odličnom igrom pobjedili dobre protivnike. Možda se to iz ukupnog rezultata ne bi reklo, jer kada u dvije utakmice pobijediš sa preko 500 čunjeva razlike (što je puno i za niže lige), ali i Bjelovar i Medveščak su dobre ekipe i znaju biti vrlo neugodni kada im se to dopusti. Razlog velike razlike je naša odlična igra. Treba ponovno spomenuti Tomislava Odljina, koji je sa prosjekom od 670, ovaj vikend bio motor koji je povukao cijelu ekipu i koji je davao sigurnost ostalim igračima. Reklo bi se da smo ga čekali (do ovog vikenda još nije osvojio poen u domaćim susretima ove sezone) i dočekali kada je najviše trebalo. Na krilima dobre igre i bitnih pobjeda u 15. kolu dočekujemo Željezničar iz Čakovca.