14. KOLO (POŠTAR - BJELOVAR)

Kako se u zadnje vrijeme često govori u medijima pred nama su bila 2 ključna dana. Redovno kolo i gostovanje Bjelovara, te zaostala utakmica sa Medveščakom.

Iako se ekipa Bjelovara često muči kada dođe na Poljud, utakmici smo morali pristupiti maksimalno ozbiljno jer bi nam bilo kakav gubitak bodova značio borbu za opstanak do završetka prvenstva. [zapisnik] [snimka]

Trener Milan Kolić odlučio se da prva trojica budu Ratković, Odrljin, Žuljević. Sva trojica su trenutno u odličnoj formi i cilj je bio da od moguća tri poena uhvate bar dva. Ratković je igrao protiv njihovog najboljeg igrača, Darka Kasumovića, i nakon tijesno izgubljenog prvog seta (146-148), Ratković koncentrirano nastavlja igrati i dolazi do pobjede u drugom setu (156-146).Tu se osjetilo da Kasumović posustaje. Ratković je nastavio sa dobrom igrom i donio jako vrijedan poen. U drugom paru prvog bloka naš Tomislav Odrljin igrao je protiv Marijana Vokšan. Odrljin od prve kugle kreće furiozno i kao da želi reći da će danas biti njegov dan. Prvi set je riješio u svoju korist (158-149). U drugom setu Odrljin još više pojačava, ali Vokšan se nije predavao te je oborio izvrsnih 166 čunjeva. Ipak, set pripada Odrljinu sa fantastičnih 172 oborena čunja. Nakon toga igra Vokšana se u trećem setu raspala, a Odrljin je nastavio u iznimno visokom ritmu i sa 170 i 174 u zadnja 2 seta je osvojio sva 4 seta te donio ogromnih 110 čunjeva prednosti. U trećem paru, Ljubo Žuljević igrao je protiv Marka Teskere. Kao i kod druga 2 para, borba je bila neizvjesna u prva dva seta. Međutim, u trećem setu se sve prelomilo kada je Žuljević bacio 163, a Teskera samo 124. U zadnjem setu je samo trebalo dovršiti posao. Žuljević je još jednom bacio odično (156), a Teskera se potpuno raspao i završio nastup sa samo 118 čunjeva u zadnjem setu.

Što kazati kada nakon prvog bloka imamo vodstvo od 3:0 i 238 čunjeva prednosti, uz samo dva izgubljena seta, nego da je utakmica riješena.

U drugom bloku trener igrač Milan Kolić za protivnika je imao neugodnog Sinišu Šanteka, koji je u prvom setu pokazao odličnu igru (164). Međutim, dalje se uklopio u prosjek ekipe. Nakon 60 kugli i 1:1 u setovima Kolića mijenja Ante Burnać, u želji da se ni Kolić ni Burnać ne troše previše i da ih obojicu imamo za sutrašnji susret protiv Medveščaka. Burnać uspijeva dobiti četvrti set i zadržati prednost u čunjevima (595-564) te nam donijeti još jedan poen. Jedini poen za Bjelovar upisao je Darko Blaško protiv Ivana Tomića. Iako je Tomić na kraju oborio više čunjeva (554-529), izgubio je 1:3 u setovima. U posljednjem paru sastali su se Goran Pofuk protiv Kristijana Dvornika. Pofuk je odigrao koliko je trebalo i dva dobra seta bila su dovoljna da upiše poen za konačnu pobjedu 7:1 (3638-3329).

Uvjerljiva pobjeda nam je bila bitna zbog samopouzdanja za sutrašnju utakmicu i to smo ostvarili.

Dodatno vrijedi spomenuti vrhunski nastup (674) i osobni rekord Tomislava Odrljina. Čestitke i nadamo se da će tako dobrih igara biti još puno.