11. KOLO (ZAPREŠIĆ - POŠTAR)

Nakon fantastične pobjede, i za nas dva velika boda, u 11. kolu smo gostovali u Zaprešiću kod vodeće ekipe lige. [zapisnik] [snimka]

Na krilima samopouzdanja, uzrokovanog pobjedom nad Mertojakom, potiho smo se nadali da možemo izvući barem bod. Trener Milan Kolić sebe je uvrstio u početnu trojku, nadajući se da bi mogli iznenaditi domaćine, i uz Odrljina i Žuljevića osvojiti poene. Odrljin je odlično otvorio set u pune (109), ali ipak za protivnika je imao našeg reprezentativca Alena Kujundžića, koji je s odličnim čiščenjem došao do prvog seta. Da je Odrljin bolje čistio možda bi set otišao na našu stranu. Ipak, u drugom setu se razigrao i sa 105 u pune i 71 u čišćenje vratio je igru na 1-1 u setovima. To kao da je razbudilo Alena koji je treći set odigrao fenomenalno i sa 185 stvorio prednost u setovima i čunjevima. Na kraju je završilo 3-1 u setovima, ali Odrljin je odigrao dobro. Samo je protivnik bio predobar. Fantastičnu igru od prve kugle pokazao je Ljubo Žuljević protiv Fridla. Iako rezultat od 3-1 u setovima na prvi pogled izgleda uvjerljivo, Fridl je sjajno odigrao i iskoristio svoje staze, ali ovaj put je Žuljević bio raspoložen i samouvjeren u pobjedu i dobar rezultat. U trećem paru Kolić je imao malih problema s držanjem kugle što je iskusni Manev iskoristio i sa ne baš uvjerljivom igrom došao do pobjede od 3-1 u setovima i 632-609. Dojma smo da se Kolić kasno razigrao.

U drugom bloku igrača tešku zadaću dobio je Goran Pofuk protiv najboljeg domaćeg igrača Luke Bolanče. Goran se trudio, ali ipak Bolanča je iskoristio bolje čišćenje i tu se stvorila razlika u čunjevima. Ante Ratković za protivnika je imao Uroša Stoklasa, koji je od samog starta djelovao nervozno i Ratković je odličnim čišćenjem to iskoristio i uzeo prvi set sa 166. Odličnu igru prekinula je ozljeda desnog butnog mišića u 48 hitcu. Umjesto Ratkovića u igru je ušao Ivan Tomić i nastavio dobrom igrom te uzeo i drugi set. Vodstvo od 2-0 u setovima i 26 razlike za Tomića, kod Stoklasa je dodatno unijelo nervozu. Tomić to koristi i dolazi do vodstva od 3-0 i donosi prvi poen za nas. Ante Burnać je u rukama imao poen od samog starta u meču punog preokreta protiv Borne Gašperta, koji je slabo otvorio susret, ali sredinom utakmice s dva odlična seta dolazi do vodstva i unatoč Burnaćevih 34 razlike u četvrtom setu poena je iapk otišao na stranu Gašperta. Na kraju Burnaću ostaje gorak okus u ustima, jer je bio jako blizu pobjedi. Ipak, možemo biti više nego zadovoljni prikazanom igrom i sa 3738 oborenih čunjeva smp postavili novi klupski rekord, što je za svaku pohvalu.

Sljedeće kolo nam slijedi važna utakmica protiv Medveščaka, koji je željan revanša nakon poraza od 8-0 koji smo im nanijeli početkom jeseni.