10. KOLO (POŠTAR - MERTOJAK)

Nakon pauze, sezona se nastavlja gradskim derbijem i uvijek zanimljivim susretom protiv Mertojaka. [zapisnik] [snimka]

Susret su otvorili Ratković, Žuljević i Burnać protiv Delića, Kovača i Muše. Unatoč pritisku derbija, svih 6 igrača je dobro krenulo. Delić malo bolje od Ratkovića, Žuljević malo bolje od Kovača i Muše malo bolje od Burnaća. Drugi set je bio lišen svake neizvjesnosti. Delić, Žuljević i Muše su igrali odlično i bacili preko 160 pa su sva trojica bez problema osvojili set. Na polovici prvog bloka, Ratković i Burnać su gubili 2:0, a Žuljević je vodio 2:0. Muše je u trećem setu popustio, ali Burnać je opet bio malo slabiji pa je Muše poveo 3:0 i osigurao prvi poen za Mertojak. Iako je Kovač u trećem setu popravio igru i bacio 158, ni to nije bilo dovoljno za Žuljevića koji je sa 160 osvojio i treći set i donio prvi poen za Poštar. Ratković je nastavio sa sve boljom igrom i sa 157 osvojio treći set protiv Delića. Žuljević je popustio u zadnjem setu i Kovač je to iskorisio da osvoji zadnji set. Isto tako je Burnać iskoristio popuštanje Muše da osvoji barem jedan set. Međutim, sve to nije bilo previše bitno. Jedino što je bilo bitno je zadnji set između Ratkovića i Delića. I to nije moglo proći bolje za nas. Delić je cijelo vrijeme igrao sa boli u leđima i to ga je napokon sustiglo u zadnjem setu pa je odigrao samo 119. Ratković je to odlično iskoristio i sa 168 potpuno preokrenuo susret. Osvojio je drugi poen za Poštar i čak nam stekao prednost od 30 čunjeva.

Pofuk, Kolić i Odrljin su imali sasvim otvoren susret protiv Grivičića, Marinovića i Totića. I počelo je vrlo dobro. Kao i u prvom bloku, svih 6 igrača je dobro startalo. Kolić i Pofuk su bili malo bolji od Marinovića i Grivičića, a Totić je tijesno osvojio set protiv Odrljina. Drugi set je bio kopija prvoga pa je na polovici bloka Kolić vodio 2:0 protiv Marinovića, Pofuk vodio 2:0 protiv Grivičića, a Odrljin je gubio 2:0 protiv Totića. Ali kod sva 3 para je razlika u čunjevima bila malena i bilo je potpuno nemoguće predvidjeti konačan ishod. Treći set je bio posebno zanimljiv. Pofuk je još jednom tijesno pobijedio Grivičića i donio nam treći poen. Marinović je odličnom igrom (174) osvojio set protiv Kolića sa čak 30 čunjeva prednosti. Srećom pa je Odrljin iskoristio vrlo lošu igru Totića (127) i sa 166 smanjio na 2:1 u setovima i pokrio razliku u čunjevima koju je ostvario Marinović. Prije zadnjeg bloka Kolić je vodio 2:1 u čunjevima, ali je gubio 12 čunjeva. S druge strane, Odrljin je gubio 2:1 u setovima, ali je vodio čak 29 čunjeva. Ukupno je Poštar vodio 66 čunjeva i u zadnjem setu je samo trebalo sačuvati tu prednost u čunjevima. Sva 3 igrača Mertojaka su odlično odigrali zadnji set i bacila 160 ili više i naravno osvojili set. Srećom, i naš igrači su igrali dobro i iako su sva 3 izgubili set svi su to napravili sa malim zaostatkom tako da su uspjeli sačuvati prednost u čunjevima i sa 5:3 pobijediti u gradskom derbiju i pobjedom startati nastavak sezone.

Cijela utakmica je bila napeta i zanimljiva i igračima i gledateljima. Svi igrači Poštara su odlično odigrali i doprinijeli zasluženoj pobjedi te najboljem ekipnom rezultatu ove sezone za nas. S ovim bodovima će nam biti puno lakše sljedeće kolo ići u goste Zaprešiću.