6. KOLO (ŽELEJZNIČAR - POŠTAR)

U 6. kolu nas je čekao put u Čakovec i još jedno zanimljivo gostovanje. [zapisnik] [snimka]

Za domaćine, susret su započeli Košak i Turk. A za nas Odrljin i Ratković. Unatoč vrlo dobroj igri i Odrljina i Ratkovića i činjenici da su obojica nakon 2 seta imali preko 290 (Odrljin 291, a Ratković 293), to nije bilo dovoljno protiv super raspoloženih Košaka (313) i Turka (321). Treći set je bio neizvjesniji, ali je opet otišao na stranu domaćina. Ratković i Turk su ostali neriješeno, a Košak je protiv Odrljina zadnjim hitcem osvojio set. Pa je prije zadnjeg seta već bilo 2:0 u poenima za Željezničar. Valjda su se Košak i Turk u zadnjem setu malo opustili i odigrali lošije, pa su Odrljin i Ratković to iskoristili da obojica osvoje zadnji set i smanje razliku u čunjevima.

Nakon prvog bloka Željezničar je vodio 2:0 i 35 čunjeva.

U drugom bloku su za Željezničar igrali Požega i Tvarog, a za nas Pofuk i Kolić. Sva 4 igrača su odlično krenula. Pofuk je poveo protiv Požege, a Kolić je izgubio set od Tvaroga. Nažalost, u drugom setu su i Požega i Tvarog odigrali predobro i obojica su osvojili set. I Požega i Pofuk se neočekivano loše odigrali treći set, ali je Pofuk ipak bio nešto bolji pa je poveo 2:1 u setovima i bio na putu da nam donese prvi poen. S druge strane, Kolić protiv Tvaroga nije moga ništa i unatoč vrhunskoj igri i 160 srušenih čunjeva izgubio je i treći set. Tvarog je nastavio sa odličnom igrom i sigurno uzeo i zanji set teukupno srušio 635 čunjeva. Požega i Pofuk su se trgnuli u zadnjem setu i odigrali puno bolje. I ovaj put je Pofuk bio bolji i sa 3:1 i 608 čunjeva nam je donio prvi poen.

Nakon drugog bloka, Željezničar je vodio 3:1 u poenima i imao prednost od 77 čunjeva. S obzirom da su prva 4 domaća igrača imali prosjek 606 (najlošiji rezulata 591) čak smo se i dobro držali.

Za Željezničar su u zadnjem setu igrali Mikac i Jagić, a za nas Žuljević i Burnać. Početak nije mogao biti bolji. I Žuljević i Burnać su odlično krenuli i sa 152 i 159 osvojili po set i smanjili ukupnu razliku na 38 čunjeva te je u tom trenutku konačni ishod bio potpuno neizvjestan. Nažalost, u drugom setu potpuna suprotnost. Sada su oba naša igrača odigrala vrlo loše (Žuljević 126, a Burnać 132) pa su domaćini izjednačili na 1:1 u setovima i ne samo vratili ono što su izgubili u prvom setu nego su dodatno povećali prednost u čunjevima. Nakon trećeg seta priča je bila gotova. Iako je Žuljević odigrao odlično i sa 159 osvojio set i poveo 2:1, Burnać nije ništa mogao protiv raspoloženog Jagića pa je gubio 2:1 u setovima i 42 čunja. Ekipno smo zaostajali 105 čunjeva. U zadnjem setu su sva 4 igrača odigrali podjednako. Na kraju je Žuljević sa 3:1 donio drugi poen za Poštar, a Jagić sa 4:0 četvrti poen za Željezničar.

Vrijedi napomenuti da je ekipa Željezničara sa ukupnim rezultatom od 3610 srušila svoj osobni ekipni rekord na kuglani u Čakovcu. Čestitke na odličnoj igri i rezultatu.