12. KOLO (POŠTAR - MEDVEŠČAK)

Nakon uspješnog gostovanja u Otočcu, opet smo se vratili na naš Poljud. [zapisnik] [snimka]

Utakmicu sa Medvjedima su otvorili Bauk, Žuljević i Burnać. A za Medveščak Mađar, Tomković i Matić. Početak dobar. Mađar i Tonković neloši, ali Bauk i Žuljević bolji. A Burnać sa 124 nije mogao očekivati ništa osim izgubljenog seta. Drugi set je prošao još bolje. Iako je Bauk odigrao vrlo loše (132), Mađar je uspio biti još gori (128) pa je Bauk poveo 2:0 u setovima. Žuljević sa 163 nije pružio nikakvu šansu Tonkoviću, pa je i on poveo 2:0. Iako je Burnać popravio igu i odigrao neloših 140, Matić je ipak bio bolji pa je i tu rezultat bio 2:0 u setovima, ali u ovom slučaju za protivnika. U trećem setu su Bauk i Žuljević obrnuli uloge. Bauk je odigrao vrlo dobrih 152, poveo 3:0 u setovima i osigurao nam poen. Žuljević je odigrao samo 139, ali je i to bilo dovoljno jer je i Tonković najlošije odigrao treći set, pa je to značilo još jedan poen za nas. Burnaća je zamijenio Ratković i skoro uspio osvojiti set, ali je na kraju Matić ipak bio bolji, za minimalni jedan čunj, te osigurao prvi poen za Medveščak. Tako da je zadnji set samo određivao kolika će biti razlika u čunjevima.

Na kraju prvog bloka smo vodili 2:1 u poenima i imali prednost od 40 čunjeva.

Dovršetak posla je u drugom bloku pripao Pofuku, Koliću i Odrljinu. A Uzelac, Filipančić i Džepina-Bajić su se nadali da će uspjeti preokrenuti rezultat. S obzirom na prvi set, bili su na dobrom putu. Pofuk sa samo 139 i Odrljin sa katastrofalnih 128 su Uzelcu i Džepini-Bajiću omogućili da bez većih problema osvoje prvi set i smanje razliku u čunjevima. Srećom je Kolić startao odlično (161), pa je barem on osvojio prvi set.Pofuk i Uzelac su nastavili u istom ritmu i u drugom setu pa je Uzelac poveo 2:0 u setovima i solidnih 40 čunjeva. Kolić je drugi set odigrao dosta lošije (138), ali slično kao i kod Bauka u prvom bloku, Filipančić je, umjesto da to iskoristi, bio još gori (132) pa je Kolić poveo 2:0 u setovima. Odrljin se, srećom, trgnuo u drugom setu i sa 155 je izjednačio na 1:1 u setovima. Treći set je takoreći završio utakmicu. Kolić (160) i Odrljin (174) su odličnom igrom ubili ne samo svoje protivnike (Filipančić 125 i Džepina-Bajić 138) nego je i Uzelac odigrao katastrofalno (122) pa su sva tri naša igrača osvojila set i povećala prednost u čunjevima na, takoreći, nedostižnih 100 čunjeva. Iako su Uzelac (164) i Filipančić (165) odlično odigrali zadnji set, Džepina-Bajić nije smogao snage za tako nešto, pa su jedino uspjeli malo smanjiti ukupni zaostatak u čunjevima, ali bez utjecaja na konačni rezultat.

Kontrolirali smo situaciju od početka do kraja i u niti jednom trenutku naša pobjeda nije došla u pitanje, tako da završni rezultat od 6:2 odgovara tijeku utakmice.