10. KOLO (POŠTAR - ŽELJEZNIČAR)

Napokon je došlo vrijeme za nastavak prvenstva. I odmah na početku, važna domaća utakmica protiv Željezničara. [zapisnik[snimka]

Nakon duge pauze svi smo jedva dočekali utakmicu. Prvi su na stazu izašli Žuljević, Odrljin i Tomić. A za Željezničar Požega, Gosarić i Filajdić. Nervoza zbog duge pauze i imperativa pobjede je bila prisutna kod obje ekipe, pa je svih 6 igrača loše startalo. Srećom, Žuljević i Odrljin su bili za par čunjeva bolji od Požege i Gosarića, pa je samo Tomić izgubio prvi set, ali uz mali zaostatak. U drugom setu se igra malo popravila, posebno kod Žuljevića i Odrljina, pa su obojica poveli 2:0 u setovima. Tomić je također bolje odigrao, ali je Filajdić opet bio bolji, ovaj put za samo 1 čunj. Nakon ne baš dobre igre, Tomića je na polovici igre zamijenio Burnać, u pokušaju da okrene rezultat. Gosarić je treći set odigrao katastrofalno (119) pa je Odrljin bez većih problema došao do 3:1 u setovima i prvog poena za Poštar. Požega se napokon pronašao u trećem setu, pa je unatoč dobroj igri Žuljevića osvoji treći set, ali za samo 2 čunja tako da je Žuljeviću ostala i prednost u setovima (2:1) i prednost u čunjevima (15). Burnać je vrlo dobro krenuo sa igrom i iskoristio loš set Filajdića (127) pa je smanjio zaostatak u setovima na 2:1, a u čunjevima je čak došao u vodstvo od 10 čunjeva. Sad mu je još samo trebalo da osvoji zadnji set, pa da skroz preokrene situaciju iz prva dva seta. Žuljević i Požega su i treći put danas odigrali set koji je završio sa razlikom od samo 2 čunja. Srećom pa su dva od njih otišla na strnu Žuljevića pa nam je to donijelo i drugi poen. Burnać se zagrijao i još bolje odigrao zadnji set. Filajdić mu nije uspijevao pružiti neki značajan otpor pa je Burnać osvojio i treći poen za nas.

Na kraju prvog bloka smo vodili 3:0 i imali prednost od 94 čunja. Pobjeda još nije bila osigurana, ali sve je vodilo prema tome i drugi blok je pred sobom imao relativno lagan zadatak.

U drugom bloku su na stazu izašli Kolić, Bauk i Pofuk, a za Željezničar Jagić, Turk i Košak. Drugi blok je bolje startao sa igrom, posebno Kolić (169). Jagić nije imao nikakve šanse i Kolić je osvojio prvi set. Međutim, zahvaljujući lošoj igri Bauka i boljoj igri Košaka, Željezničarevi igrači su poveli 1:0 u setovima. Kolić je u drugom setu nastavio sa dobrom igrom i povećavanjem prednosti u odnosu na Jagića. Nakon dva seta bilo je 2:0, uz prednost od čak 56 čunjeva. Pofuk je još popravio igru u drugom setu, Košak nije mogao zadržati razinu iz prvog pa je Pofuk izjednačio na 1:1 u setovima i poveo 26 čunjeva. Turk je lošom igrom u drugom setu (136) dao Bauku priliku za povratak u susret, ali za neraspoloženog Bauka je i to bilo previše pa je Turk poveo 2:0 u stovima uz prednost od 17 čunjeva. Promjena Bauka je bio logičan potez i Ratković je ušao sa ciljem da ponovi Burnaćev potez iz prvog bloka i preokrene rezultat. Kolić je u trećem setu nastavio sa odličnom igrom i uništavanjem Jagića. Prije zadnjeg seta je već osigurao poen, a prednost u čunjevima je narasla na čak 92 čunja. Pofuk je treći set odigrao malo lošije, ali Košak je bio katastrofalan (117) pa je Pofuk poveo 2:1 u setovima i, prije zadnjeg seta, imao prednost od 54 čunja pa je još jedan poen bio samo pitanje formalnosti. Ratkoviću je trebalo da se zagrije nakon ulaska, Turk je to iskoristio i opuštenom igrom bacio 159 u trećem setu i osvojio barem počasni poen za Željezničar. S obzirom da je sve bilo gotovo Kolić je malo popustio u zadnjem setu, a Pofuk i, posebno, Ratković su podigli svoju igru pa su sva trojica osvojili zadnji set.

Osim sigurne pobjede, vrijedi spomenuti nastupe igrača koji su ušli sa klupe i obojica bacili preko 290 čunjeva. Oboje nam podiže samopouzdanje prije gostovanja kod Velebita, gdje porazom ne gubimo ništa, a pobjedom dobivamo puno.