8. KOLO (MERTOJAK - POŠTAR)

Lokalni derbiji uvijek nose posebnu draž i naboj, pa je tako bilo i ovaj put protiv Mertojaka. [zapisnik]

Za Mertojak su u prvom bloku nastupili Grivičić, Totić i Marinović, a za Poštar Kolić, Odrljin i Ratković. Za razliku od Grivičića, Kolić je odlično otvorio susret i osvoji prvi set uz 25 čunjeva prednosti. Nažalost, Odrljin je već u trećem hitcu osjetio bol u nozi, ali je mogao nastaviti sa igrom i tijesno (151-148) osvojiti prvi set potiv Totića. Savršeni početak je pokvario Ratković koji je izgubio prvi set protiv Marinovića. U drugom setu je Grivičić malo popravio igru, Kolić je malo pogoršao svoju i to je bilo dovoljno da Grivičić izjednači na 1:1 u setovima, ali nije uspio puno smanjiti zaostatak pa je Kolić još imao 21 čunj prednosti. Odrljin i Totić su odigrali još jedan neizvjestan set, ali je Odrljin osvojio i drugi set uz minimalnu prednost (155-154). Iako je nakon dva seta vodio 2:0, Odrljin je imao samo 4 čunja prednosti. Ratković je malo porpavio igru, ali nedovoljno za Marinovića koji je lagano poveo 2:0 u setovima. Treći set je bio prekretnica. Grivičić je odličnom igrom (169) poveo 2:1 u setovima i nadohnadio cijeli zaostatak u čunjevima te čak i poveo 2 čunja u odnosu na Kolića. Iako je Totić najlošije odigrao treći set, ozlijeđeni Odrljin je odigrao još lošije pa je Totić smanjio na 2:1 u setovima i poveo 5 čunjeva. Ratković i Marinović su nastavili u istom ritmu i Marinović je bez problema osvojio i treći set i prvi poen za Mertojak. I Kolić i Odrljin su popravili svoju igru u zadnjem setu. Nažalost, Kolić nije iskoristio Grivičićev pad u igri i zadnji set je odigrao neriješeno pa je Grivičić osvojio i drugi poen za Mertojak. Iako je Odrljin odigrao solidno (150) Totić je bio najbolji kad je najviše trebalo i sa 162 osigurao i treći poen za Mertojak.

Nakon prvog bloka Mertojak je vodio 3:0, ali uz prednost od samo 41 čunj. Drugi blok je imao težak, ali ne nemoguć zadatak.

Taj težak zadatak su trebali ostvariti Žuljević, Bauk i Pofuk protiv Kovača, Delića i Dimitrovskog. Kovač je loše startao, a iskusni Žuljević je to znao iskoristiti i lagano osvojiti prvi set te stvoriti 23 čunja prednosti. Bauk nije imao tu sreću i Delić je dobro krenuo i osvojio prvi set. Pofuk i Dimitrovski su se cijeli set držali jedan uz drugoga i na kraju bacili podjednako pa je prvi set završio neodlučno. Očekivano, Kovač je značajno bolje odigrao drugi set (166), ali ni to nije bilo dovoljno za super raspoloženog Žuljevića (168) koji je poveo 2:0 u setovima. Bauk je drugi set odigrao malo bolje, Delić malo lošije, ali konačni rezultat je bio isti. Delić je osvojio i drugi set, samo uz malo manju prednost nego prvi. Na polovici drugog bloka je vodio 2:0 u setovima i imao prednost od 10 čunjeva. To je zaostatak koji se lako može nadohnaditi, ali je Bauk morao osvojit oba sljedeća seta. Iako dimitrovski ni drugi set nije odigrao posebno dobro (147), Pofuk ga je odigrao loše (131) pa je Dimitrovski lagano poveo 1.5:0.5 u setovima. Umjesto Pofuka je nakon 60 hitaca u igru ušao Burnać u nadi da će preokrenuti rezultat. Kovač i Žuljević su i u trećem setu nastavili sa odličnom i neizvjesnom borbom i još jednom je Žuljević bio bolji (168:164) pa je osvojio i treći set i donio nam prvi poen. Kovač je odličnom igrom spriječio Žuljevića da značajnije smanji ekipni zaostatak, ali je barem osvojio igrački poen. Bauk i Delić su skoro identično odigrali i treći set i opet je Delić bio bolji za par čunjeva te osvojio i četvrti igrački poen za Mertojak. Konačnu pobjedu Mertojaka je osigurao Dimitrovski odličnom igrom u trećem setu (163) tako da Burnać ništa nije mogao napraviti. Zadnji set je bio samo formalnost i tako su ga svi i odigrali. Kovač i Žuljević su i zadnji set odigrali tijesno, ali je ovaj put Kovač bio bolji za par čunjeva. Kako više nije bilo previše bitno, Delić je zadnji set odigrao najlošije. Bauk je to iskoristio i dobio zadnji set, ali to nije imalo nikakvog učinka na ukupni rezultat. Burnać je također odigrao malo bolje, ali je Dimitrovski opet bio bolji, iako za samo jedan čunj.

Iako je realno Mertojak bolja ekipa, priliku za iznenađenje smo imali i propustili u prvom bloku, kada su Kolić i Odrljin mogli dobiti poene protiv Grivičića i Totića. Sada nam preostaje okrenuti se sljedećem kolu i bitnoj utakmici protiv Novske.