7. KOLO (POŠTAR - GRMOŠČICA)

Nakon četiri poraza, Grmoščicu smo dočekali željni uspjeha. [zapisnik[snimka]

Susret su otvorili Žuljević, Odrljin i Pofuk, a za Grmoščicu Galjanić, Kovačević i Milinković. Svih 6 igrača je dobro krenulo u pune. Galjanić je dobrom igrom u čišćenje osvojio prvi set, Odrljin je sačuvao prednost stečenu u pune, a Pofuk je iskoristio loše čišćenje Milinkovića pa smo nakon prvog seta poveli 2:1. Žuljević je u tijesnoj borbi uspio osvojiti drugi set i izjednačiti na 1:1. Odrljin je nastavio sa odličnom igrom i poveo 2:0 te stvorio 30 čunjeva prednosti, a Pofuk je zbog vrlo loše igre u pune izgubio drugi set. Treći set se nastavio u sličnom ritmu. Žuljević i Odrljin su odličnom igrom osvojili set, dok je Pofuk odigrao loše i izgubio set. Prije zadnjeg seta Odrljin je osigurao prvi poen, Žuljević je vodio 2:1 uz 11 čunjeva prednosti, a Pofuk je gubio 2:1 uz zaostatak od 13 čunjeva. Tako da je prije zadnjeg seta jedino Odrljinov poen bio siguran. Igrajući opušteno Odrljin je i zadnji set odigrao odlično i lagano ga osvojio, uz ukupnu prednost od čak 89 čunjeva u odnosu na Kovačevića. I Žuljević i Pofuk su u pune bacili po 2 čunja više od protivnika, pa je obojici ostala igra u čišćenje da se odluči pobjednik. Nažalost, Žuljević je odigrao loše te izgubio set i prednost koju je imao, a Pofuk je odigrao dobro i osvojio set, ali nije uspio nadohnaditi zaostatak tako da su i Galjanić i Milinković osvojili po poen za goste.

Nakon prvog bloka smo gubili 2:1 u poenima, ali smo imali prednost od 70 čunjeva.

Kolić, Bauk i Burnać su trebali održati tu prednost i uzeti 2 poena protiv Fučkara, Špiljara i Boroša. Kolić je odlično krenuo i odličnom igrom osvojio prvi set protiv Fučkara. Bauk je loše krenuo u pune, ali je odličnom igrom u čišćenje nadohnadio zaostatak i podijelio prvi set sa Špiljarom. Burnać je prednost stečenu u pune izgubio lošom igrom u čišćenje pa je Boroš osvojio prvi set. Kolić (153) i Bauk (154) su nastavili sa odličnom igrom, ali Fučkar (155) i posebno Špiljar (170) su bili bolji pa je na polovici igre Kolić sa Fučkarom bio izjednačen, a Bauk je protiv Špiljara gubio 0.5:1.5. Burnać je drugi set odigrao još lošije i, iako nije igrao posebno dobro, Boroš je poveo 2:0 u setovima. Burnać očito nije imao svoj dan pa ga je drugih 60 hitaca zamijenio Ratković. I Kolić i Bauk su i zadnja 2 seta odigrali odlično i bacili preko 310, ali nisu mogli ništa protiv izvrsno raspoloženih Fučkara (345) i Špiljara (326). To je Grmoščici donijelo dodatna 2 igračka poena i samo nas je poen Ratkovića spašavao od novog poraza. Iako je ušao kao zamjena, Ratković je brzo našao igru i dobrim rezultatima iskoristio neraspoloženje Boroša te osvojio oba seta i nadohnadio Burnaćev zaostatak. Time nam je donio drugi igrački poen te očuvao prednost u čunjevima pa je susret završio podjelom bodova.

Iako će nam svaki bod, posebno domaći, biti bitan u borbi za opstanak teško možemo biti nezadovoljni sa bodom protiv raspoložene Grmoščice i dobre partije Galjanića, Špiljara i Fučkara.