6. KOLO (ZADAR - POŠTAR)

U šestom kolu smo išli u goste Zadru. [zapisnik]

Susret su otvorili Pofuk i Tomić, a za Zadar Božičević i Ukalović. Božičević i Pofuk su krenuli loše u pune, ali se Pofuk snašao u čišćenje i zahvaljujući boljoj igri osvojio prvi set. Tomić je odlično krenuo u pune i dobrom igrom u čišćenje sačuvao ostvarenu prednost i osvojio set. Tako da početak utakmice nije mogao biti bolji. Božičević je popravio igru u drugom setu, ali to nije bilo dovoljno za raspoloženog Pofuka koji je cijelo vrijeme držao rezultat pod kontrolom i poveo 2:0 u setovima. Očekivano, Ukalović je u drugom setu popravio svoju igru. Nažalost, Tomić to nije pratio i Ukalović je više nego lagano izjednačio na 1:1 u setovima. Treći set je bio rezerviran za velike rezultate. Ukalović je nastavio sa sve boljom igrom i sa 112 u pune i 69 u čišćenje, Tomić nije imao ni najmanje šanse. Tako da je nakon dva seta Tomić gubio 2:1 u setovima i zaostajao ogromnih 75 čunjeva. Iako je Ukalovićev rezultat bio vrhunski, to je bilo ništa prema Pofukovih 122 u pune. Naravno, uz takvu igru Božičević nije ništa mogao napraviti pa je Pofuk poveo 3:0 u setovima uz prednost od 57 čunjeva. Tada se već znalo da će igrački rezultat biti neodlučen nakon prvog bloka. Samo je bilo pitanje tko će i koliko voditi u čunjevima. Srećom po nas, oba igrača Zadra su loše odigrali zadnji set (oba ispod 140) pa su Tomić i Pofuk drugom bloku ostavili 12 čunjeva prednosti.

Kolić i Odrljin su tu prednost trebalo braniti protiv Jakljevića i Baljka. Jakljević je loše krenuo u susret pa je Kolić to iskoristio i stvorio prednost u pune. Iako je Jakljević značajno bolje odigrao u pune i čak bacio više od Kolića, bilo je to za samo 2 čunja pa da je Kolić osvojio prvi set. Odrljin i Baljak su dobro krenuli u pune, ali je Odljin vrlo lošom igrom u čišćenje (36) pustio Baljku da lagano osvoji set i odmah na početku stvori velikih 31 čunj prednosti. Jakljević je bolje krenuo u drugi set i poveo u pune, ali je Kolić iskoristio njegovu lošu igru u čišćenje i preokrenuo set u svoju korist. Odrljin je drugi set odigrao puno bolje, ali opet nije bio bolji od Baljka. Set je završio neodlučenim rezultatom. U trećem setu Jakljević je uspio spojiti dobru igru u pune i u čišćenje pa je za par čunjeva bio bolji od Kolića i smanjio na 2:1 u setovima. Kao i u prvom setu, Odrljin je opet bio dobar u pune, ali loš u čišćenje. Baljak je nastavio sa dobrom igrom i, bez većih problema, osvojio set te osigurao drugi poen za Zadar. Opet zadnji set nije bio dobar za igrače Zadra. Baljak je odigrao nešto lošije, ali Odrljin ni to nije mogao ili znao iskoristiti pa je i zadnji set izgubio, ali za samo par čunjeva. Jakljević je zadnji set odigrao katastrofalno i sa samo 117 srušenih čunjeva omogućio Koliću da sa lošom igrom (137) osvoji dodatnih 20 čunjeva prednosti za Poštar.

Tako da je nakon drugog bloka rezultat bio 2:2 u poenima, uz mala 4 čunja prednosti za Poštar.

Žuljevića i Burnaća je čekao težak zadatak u zadnjem bloku da protiv Perića i Čote očuvaju i/ili povećaju malu prednost koja ih je dočekala. U pune su sva četiri igrača krenula otprlike podjednako, ali u čišćenje su Perić i Žuljević odigrali dobro, a Čota i Burnać loše. Na našu žalost, oba igrača Zadra su bila malo bolja i obojica su osvojili prvi set. Perić i Žuljević su nastavili sa odličnom igrom i u drugom setu, ali je Perić još jednom bio za par čunjeva bolji i poveo 2:0 u setovima. Čota je čišćenje drugog seta odigrao loše, i Burnać je to iskoristio da izjednači na 1:1 u setovima i čak i povede 2 čunja. Žuljević je u trećem setu poveo u pune, ali je Perić odličnom igrom u čišćenje (70) preokrenuo rezultat i za samo 1 čunj osovojio i treći set i donio Zadru treći poen. Čota je popravio igru u trećem setu, ali Burnać se nije dao i odličnom igrom u čišćenje (72) je osvojio treći set i stvorio sebi prednost od 13 čunjeva prije zadnjeg seta. Ukupno je Zadar vodio 11 čunjeva i utakmica je bila sasvim neizvjesna. U zadnjem setu je Žuljević za 2 čunja bio bolji u pune od Perića, a Burnać ua čak 15 čunjeva od Čote koji nikako nije uspijevao naći svoju igru tako da smo u zadnjih 15 hitaca ušli sa 6 čunjeva prednosti. Nažalost, Žuljević više nije mogao i loše je odigrao zadnje čišćenje. A Čota je napokon odigrao nešto dobro i na kraju su i Perić i Čota bili bolji u čišćenju po 10 čunjeva. Čoti to nije bilo dovoljno da preokrene rezultat protiv Burnaća, koji nam je donio treći poen. Ali ukupno je Zadar imao 20 čunjeva više. Pa smo, nakon prošlog tjedna protiv Bjelovara, još jednom izgubili u tijesnoj završnici.