1. KOLO (ŽELJEZNIČAR - POŠTAR)

Nakon jedne sezone u prvoj B ligi vratili smo se u najviši rang natjecanja i otvaramo novu sezonu u prvoj ligi.

U prvom kolu nas je čekalo gostovanje kod nezgodnog Željezničara. [zapisnik]

Za domaćine su novu sezonu otvorili Turk i Filajdić, a za Poštar Tomić i Odrljin. Iako je Tomić odigrao neloše, raspoloženi Turk mu u niti jednom trenutku nije pružio niti malo šanse nego je sa 614 čunjeva i 4:0 u setovima donio prvi poen za Željezničar. Odrljin je loše krenuo i nakon 2 seta je gubio 2:0 te 25 čunjeva. Zamijenio ga je Biloš koji je dobio sljedeći set te odličnom igre u pune u zadnjem setu nadohnadio svu razliku te u zadnje čišćenje ušao sa podjednakim brojem čunjeva sa Filajdićem. Drugi žuti karton za Biloša je uzrokovao poništenje 7 čunjeva i upravo za toliko je Filajdić bio bolji pa je nakon prvog bloka Željezničar vodio 2:0.

U drugom bloku za Željezničar su na stazu izašli Denis Košak i Gosarić, a za Poštar Žuljević i Burnać. Košak je startao vrlo loše pa ga je u drugom setu zamijenio Ružić, ali ni on nije pokazao nešto bolju igru pa je Žuljević bez većih problema osvojio prvi poen za Poštar. S druge strane, Gosarić i Burnać su vodili neizvjesnu borbu od samog početka, pa su u zadnje čišćenje ušli sa prednošću Burnaća od 6 čunjeva. Gosarić je bio malo mirniji i zahvaljujući boljem čišćenju osvojio treći poen za Željezničar sa samo 4 čunja prednosti ispred Burnaća.

U zanjem bloku Jagić i Bojan Košak su startali za Željezničar, a Ratković i Kolić za Poštar. Ratković je furiozno otvorio susret i sa 160 osvojio prvi set. Nakon toga su i on i Jagić igrali vrlo loše i u igri ko manje Jagić je sa 2.5 : 1.5 u setovima i sa samo 4 čunja više osvojio i četvrti poen za Željezničar. Košak je startao bolje od Kolića i osvojio prvi set. Međutim, u drugom setu je došlo do preokreta. Košak je odigrao katasrtofalno (118), a Kolić odlično (157) pa je Kolić uspio izjednačiti u setovima i dovesti nas u prednost u ukupnom broju čunjeva i šansu da uzmemo bod. Na polovici igre Košaka je zamijenio Požega, ali nezagrijan nije uspio parirati Koliću koji je uzeo treći set i poveo 2:1. Požega je uspio osvojiti zadnji set, ali sa samo par čunjeva razlike što nije bilo dovoljno da nadohnadi ni pojedniačni ni ekipni zaostatak pa je Kolić donio drugi poen za Poštar te ukupno više čunjeva tako da je susret završio podjelom bodova.

Vrijedi spomenuti da su u ovom susretu čak tri igrača Poštara (Burnać, Ratković i Tomić) ostavrili svoj prvi nastup u prvoj ligi. Nadamo se da će im i budući nastupi biti ispunjeni bodovima.