12. KOLO (KORANA - POŠTAR)

Čast da prvi isprobaju novu kuglanu i otvore susret su dobili Tomić i Žuljević protiv Petrovića i J. Bogovića. Susret nije dobro počeo po nas. Petrović i J. Bogović su počeli vrlo dobro pa su i Tomić i Žuljević izgubili prvi set. U drugom setu su obojica popravili igru i Tomić je uspio izjednačiti na 1:1, ali Žuljeviću to nije bilo dovoljno pa je na polovici prvog bloka gubio 2:0 u setovima. Tomić i Petrović su nastavili u istom ritmu pa je Tomić poveo 2:1 u setovima i prije zadnjeg seta imao prednost od 15 čunjeva. Nažalost, Žuljević je opet odigrao vrlo loše, izgubio i treći set, čime je J. Bogović osigurao prvi poen za Koranu. Žuljević se trgnuo u zadnjem setu, osvojio ga i smanjio zaostatak u čunjevima. Nažalost, Tomić je zadnji set odigrao vrlo loše i izgubio ga sa više od 20 čunjeva razlike čime je izgubio i poen.

Nakon prvog bloka Korana je vodila 2:0 u poenima i imala prednost od 18 čunjeva.

Zadatak nadoknade zaostatka je pao na Odrljina i Kolića. A I. Bogović i Holjevac su trebali nastaviti dobre rezultate prvog bloka i probati donijeti pobjedu Korani. I Kolić i Odrljin su dobro krenuli u susret, Kolić je osvojio prvi set, ali Odrljin je izgubio za samo jedan čunj. Kolić je drugi set odigrao maestralno (172) i poveo 2:0 u setovima, uz prednost od 40 čunjeva. S druge strane, Odrljin je odigrao loše i izgubio i drugi set. Srećom, gubio je samo 9 čunjeva. Ali situacija ukupno nije izgledala najbolje. Kolić je nastavio sa dobrom igrom, osvojio i treći set i donio nam prvi poen u susretu. I. Bogović je padao u igri, Odrljin je to iskoristio, osvojio treći set i održao nadu u povratak. Kolić je izgubio zadnji set, ali srećom sa samo 2 čunja razlike. Odrljin je zadnji set odigrao najbolje, osvojio set i nadoknadio zaostatak u čunjevima tako da je uspio osvojiti i drugi poen za Poštar.

Zahvaljujući odličnom Kolićevom rezultatu (606) drugi par je uspio izjednačiti na 2:2 u poenima i preokrenuti zaostatak u prednost od 36 čunjeva.

Pofuk i Grubar su u zadnjem bloku, protiv Obajdina i Vukovića, trebali očuvati malu prednost koja ih je dočekala. Nažalost, Pofuk nije baš dobro startao, a Grubar je krenuo vrlo loše. Srećom, Vuković je protiv Grubara bio još gori pa je Grubar poveo 1:0, unatoč rezultatu od samo 120. Pofuk je bacio nešto više (136), ali je nažalost izgubio prvi set. Grubar se za drugi set zagrijao i popravio igru pa je poveo 2:0 u setovima. S druge strane, Pofuk je odigrao lošije nego prvi set pa je on gubio 2:0 u setovima. Treći set se nastavio u istom ritmu, pobjedom Grubara i porazom Pofuka. Prije zadnjeg seta, obje ekipe su osigurale po 3 igračka poena. Jedino je ostalo upitno tko će na kraju imati više čunjeva i time osvojiti pobjedu. Grubar je zadnji set nastavio sa sličnom igrom, osvojio ga i dodatno povećao prednost u čunjevima. Čak da je Pofuk i izgubio zadnji set imali smo dovoljno čunjeva. Međutim, Pofuk se napokon trgnuo u zadnjem setu, dobro ga odigrao (155) te ga je čak i osvojio tako da smo na kraju susret lagano priveli kraju.

Situacija je na polovici susreta izgledala vrlo loše, ali do kraja smo uspjeli preokrenuti stvar i upisati još jednu pobjedu. Uz poraze Plitvica i Goranke, prednost na tablici nam je narasla na 8 bodova. Još uvijek nismo matematički osigurali prvo mjesto, ali sve smo bliže tome cilju.