11. KOLO (POŠTAR - MKK RIJEKA)

Susret protiv Rijeke smo započeli uobičajenim rasporedom, u prvom bloku Tomić, Žuljević i Odrljin. S druge strane, za Rijeku su nastupili Šušnjar, Kos i Načinović. Nije moglo bolje početi. Sva tri naša igrača su osvojila prvi set. Drugi set je donio nešto drugačiju priču. Žuljević je nastavio sa odličnom igrom pa je osvojio i drugi set protiv Kosa, ali Tomić i Odrljin su odigrali loše i Šušnjar i Načinović su to iskoristili te izjednačili na 1:! u setovima. Šušnjar je čak i stvorio prednost od 15 čunjeva u odnosu na Tomića, dok je Načinović došao na samo 1 čunj zaostatka u odnosu na Odrljina. Žuljević je nastavio sa odličnom igrom, osvojio i treći set i donio nam prvi poen. Odrljin je u trećem setu konstantno održavao laganu prednost ispred Načinovića pa je poveo 2:1 u setovima, uz prednost od 11 čunjeva prije zadnjeg seta. Pravi podvig je izveo Tomić. Iako je Šušnjar maestralno odigrao u pune i sa 111 naprema Tomićevih 93 stvorio 18 čunjeva prednosti prije čišćenja, Tomić nije odustajao te je odličnom igrom u čišćenje (62:35) nadoknadio zaostatak, osvojio set i čak smanjio ukupni zaostatak na samo 6 čunjeva. Žuljević je lagano osvojio i zadnji set, a Odrljin je kao i u trećem setu cijelo vrijeme održavao par čunjeva prednosti i osvojio i zadnji set i osigurao drugi poen za Poštar. Tomić i Šušnjar su cijeli zadnji set bili unutar par čunjeva i do zadnjeg hitca se nije znalo tko će osvojiti poen. Na kraju je Tomić osvojio set i donio nam i treći poen, iako je ukupno srušio 2 čunja manje od Šušnjara.

Nakon prvog bloka smo imali očekivani rezultat od 3:0 i prednost od 123 čunja, iako smo do toga došli malo teže nego što smo se nadali.

U drugom bloku su igrali Pofuk, Grubar i Kolić, a za Rijeku Perušić, Mesarić i Frelih. Pofuk i Kolić su loše startali, a Perušić i Frelih su to spremno iskoristili i osvojili prvi set. Srećom pa je Grubar odlično startao pa je barm on osvojio set. Pofuk je drugi set odigrao vrlo loše pa je na polovici bloka gubio 2:0 i zaostajao 27 čunjeva. Kolić se malo popravio u drugom setu, ali nedovoljno za raspoloženog Freliha pa je li i on gubio 2:0 u setovima i zaostajao čak 46 čunjeva. Srećom pa je Grubar osvojio i drugi set i na taj način održavao prednost iz prvog bloka. Kolić je nastavio popravljati igru, ali nedovoljno pa je Frelih osvojio i treći set i osigurao prvi poen za Rijeku. Pofuk je, nažalost, nastavio sa lošom igrom i u trećem setu pa je Perušić također poveo 3:0 u setovima i osigurao drugi poen za Rijeku. Grubara je zamijenio Bauk. Srećom, Mesarić je loše odigrao i nije iskoristio nezagrijanost Bauka, koji je vrlo dobrom igrom osvojio treći set i donio nam četvrti poen. Sad je još samo preostalo očuvati razliku, koja je prije zadnjeg seta pala na 52 čunja. Kolić je izgubio i zadnji set, ali za samo 4 čunja, Pofuk je popravio igru i čak i osvojio zadnji set, a iako je Mesarić odigrao odlično (150) to nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Bauka, koji je osvoji i četvrti set.

Tako smo utakmicu na kraju završili pobjedom 6:2. Iako se iz rezultata to ne vidi, do novih bodova smo došli teže nego smo očekivali i na trenutke je pobjeda čak bila upitna. Srećom pa loš dan nismo platili gubitkom bodova. Za sljedeće utakmice ćemo morati pokazati bolju igru.