10. KOLO (POŠTAR - VRLIKA)

Krenuo je drugi dio sezone. U prvom susretu nas je čekao lokalni dvoboj, protiv Vrlike. [zapisnik]

Susret su otvorili Tomić, Žuljević i Odrljin, a za Vrliku A. Burnać, J. Burnać i Vučemilović. Tomić je dobro krenuo u susret (150), ali je A. Burnać bio još bolji (157) i osvojio prvi set. J. Burnać je držao korak sa Žuljevićom dok se igralo u pune, ali u čišćenje nije mogao pratiti i Žuljević je očekivano poveo. Vučemilović je protic Odrljina vodio nakon igre u pune, ali je Odrljin dobrom igrom u čišćenje nadoknadio razliku i osvojio prvi set. A. Burnać je katastrofalnom igrom u drugom setu (113) dao priliku Tomiću da izjednači rezultat u setovima i povede u čunjevima. J. Burnać nije imao nikakve šanse protiv raspoloženog Žuljevića (168), a Odrljin je opet gubio u pune i nadoknadio sve odličnom igrom u čišćenje. Tomić je nastavio sa dobrom igrom (151) i poveo protiv A. Burnaća 2:1 i 21 čunj. Imeđu Žuljevića i J. Burnaća je bilo jedino upitno kolikom razlikom će Žuljević na kraju pobijediti, nakon 3 seta je bilo 92 čunja. Vučemilović se malo trgnuo u trećem setu i osvojio ga, ali je razliku smanjio samo za 1 čunj. A. Burnać je opet pao igrom u zadnjem setu pa je Tomić sigurno priveo igru kraju i sa 3:! osvojio poen. Žuljević je nastavio povećavati razliku protiv J. Burnaća, na kraju je završio sa 121 čunjem prednosti. Odrljin i Vučemilović su odigrali još jedan neizvjestan set i još jednom je Vučemilović osvojio set, ovaj put sa 2 čunja prednosti tako da je Odrljin osvojio i treći poen.

Nakon prvog bloka smo vodili 3:0 i imali 182 čunja prednosti tako da je igračima drugog bloka ostao lagan zadatak.

U drugom bloku su nastupali Pofuk, Grubar i kolić protiv Ercega, Eleza i T. Matetića. Prvi set je krenuo odlično. Iako tijesno, sva 3 naša igrača su osvojili set. Pofuk je u drugom setu malo pao, što je Erceg iskoristio, i izjednačio na 1:1 u setovima. Grubar i Kolić su nastavili sa dobrom igrom i uzeli i drugi set. S obzirom da je utakmica bila takoreći gotova, nakon 2 seta Grubar ja izašao i ušao je Budiša da nastavi skupljati iskustvo. Pofuk se popravio u trećem setu i poveo 2:1. Kolić je nastavio ujednačenom igrom i poveo 3:0 protiv T. Matetića, čime nam je osigurao i treći poen. Nažalost, Budiša je nezagrijan slabo odigrao (111) i Elez je to iskoristio da smanji zaostatak i u setovima i u čunjevima. Erceg je zadnji set odigrao odlično (160) i osvojio poen protiv Pofuka. Budiša je, očekivano, drugi set odigrao puno bolje (143), ali je Elez bio još bolji (155) i na kraju je osvoji drugi poen za Vrliku. Kolić je osvojio i zadnji set i time priveo utakmicu kraju, uz konačni rezultat 6:2.

Uz poraze pratitelja, Plitvica i Goranke, ovom pobjedom smo učvrstili vodeću poziciju i dodatno povećali prednost na tablici na 4, odnosno 6 bodova.