12. KOLO (POŠTAR - MERTOJAK)

Iako finalni rezultat ne ukazuje na to, gradski derbi je donio još jednu uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu. [zapisnik]

U prvom bloku, Bradarić, Žuljević i Kolić su igrali protiv Milanovića, Žubrinića i Marinovića. Bradarić nije baš dobro otvorio susret. S druge strane Milanović je počeo vrlo dobro pa je poveo sa 2:0 i 34 čunja. U dvoboju Žuljevićai Žubrinića situacija je bila obrnuta pa je Žuljević poveo 2:0 i razlikom od 40 čunjeva. Kolić i Marinović su pratili jedan drugoga tj. ili bi oba odigrali dobar ili bi oba odigrali loš set, ali je Marinović svaki put bacio po 10-ak čunjeva više pa je poveo 2:0 i 24 čunja.

Žuljević i Marinović su nastavili u istom ritmu, dobili i treći set i time osigurali po jedan poen za obje ekipe. Bradarić je uspio dobiti treći set protiv Milanovića i time smanjio rezultat na 2:1 u setovima i razliku na 26 čunjeva, čime je njihov dvoboj još bio otvoren na ulazu u zadnji set. Žuljević je dobio i četvrti set te dodatno povećao razliku u čunjevima na 51 čunj. Kolić je odličnom igom u zadnjem setu uspio dobiti barem jedan set i smanjiti razliku u odnosu na Marinovića na 20 čunjeva. Nažalost, Milanović je opet podigao igru u zadnjem setu i pobijedio Bradarića 3:1 u setovima uz razliku od 48 čunjeva.

Nakon prvog bloka, utakmica je bila sasvim otvorena. Mertojak je vodio 2:1 u poenima, uz razliku od samo 23 čunja.

U drugom bloku su Totić, Odrljin i Grubar imali zadatak da probaju nadoknaditi zaostatak protiv Grivičića, Muše i Kovača. Dvoboji Totića i Grivičića te Grubara i Kovača nisu mogli početi neizvjesnije. Totić i Grivičić su odigrali neriješeno, a Grubar je uzeo prvi set za samo 1 čunj. U dvoboju Odrljina i Muše je slika bila potpuno drugačija. Zahvaljujući odličnom Odrljinovom i lošem Mušinom početku, već nakon prvog seta smo uspjeli nadoknaditi zaostatak svih čunjeva iz prvog bloka te čak i povesti za 6 čunjeva.U drugom setu Grivičić je podigao svoju razinu igre, a Grubar je odigrao loše pa su i Grivičić i Kovač uzeli drugi set. Srećom, Odrljin je nastavio sa vrhunskom igrom i poveo 2:0 protiv Muše uz razliku od 50 čunjeva, čime je pokrio svu razliku pa je ukupno Poštar i dalje vodio za 5 čunjeva.

Totić je tijesno uzeo treći set pa je poveo sa 2:1 u setovima, ali je zaostajao 11 čunjeva pa konačni rezultat tog dvoboja ovisio o tome tko će pobijediti u zadnjem setu. Odrljin je dosta pao u igri u trećem setu, a Muše se podigao pa je smanjio Odrljinovo vodstvo na 2:1 i 23 čunja. U dvoboju Grubara i Kovača je izgledalo da će Grubar uzeti treći set, ali je Kovač sa devetkama u 28-om i 29-om hitcu okrenuo situaciju, uzeo treći set te poveo 2:1 u setovima uz razliku od 23 čunja tako da je utakmica prije zadnjeg seta još bila potpuno neizvjesna, uz prednost Mertojaka od 34 čunja.

Nažalost, sva tri igrača Poštara su slabo odigrala zadnji set. Iako je Grubar uspio dobiti taj zadnji set za 1 čunj, to nije bilo dovoljno da nadoknadi zaostatak pa je Kovač donio Mertojaku još jedan poen. Pobjedom u zadnjem setu Grivičić je pobijedio Totića sa 3:1 u setovima. Kao i u trećem setu, Odrljin je odigrao loše, a Muše dobro pa ne samo da je izjednačio rezultat u setovima na 2:2 nego je i preokrenuo razliku u svoju korist i pobijedio Odrljina za 4 čunja.

Na kraju je utakmica završila glatkom pobjedom Mertojaka 7:1, iako su međusobni dvoboji bili tijesni i razlika u čunjevima malo bila na strani Mertojaka, a malo na strani Poštara.

Pobjedom, Mertojak je vjerojatno osigurao medalju i nastavlja borbu sa Grmoščicom za drugo mjesto, dok nas čeka teška borba za četvrtom mjesto.