10. KOLO (POŠTAR - GRMOŠČICA)

Znali smo da će nas protiv Grmoščice čekati teška utakmica, ali budući da međusobni susret nismo izgubili u zadnje 2 sezone nadali smo se da će i ovaj put bodovi ostati kod nas.

Nažalost, nastavak sezone nije dobro počeo. [zapisnik]

U prvoj grupi za Poštar su krenuli Odrljin, Bradarić i Totić. S druge strane za Grmoščicu su na stazu izašli Uzelac, Galjanić i Gašpert. Odrljin nikako nije uspijevao naći pravi ritam i prva 2 seta je izgubio od Uzelca te je kasnio 21 čunj. Bradarić je igrao vrlo loše i nakon 2 seta je gubio od Galjanića 2:0 i 38 čunjeva. Jedino je Totić imao dobiveni set protiv Gašperta pa je njihov rezultat bio 1:1, uz minimalno vodstvo Totića od 3 čunja.

Odrljin je uspio tijesno dobiti treći set i zadržati nadu u moguću pobjedu. Bradarić je, nažalost, izgubio i treći set pa mu je jedino preostala borba za što veći broj čunjeva. Gašpert je treći set odigrao odlično pa je i on poveo sa 2:1 u setovima i stvorio prednost od 18 čunjeva. Situacija je u tom trenutku izgledala katastrofalno za Poštar.

Nažalost, Odrljin nije uspio ponoviti igru iz trećeg seta nego je opet odigrao loše i izgubio i četvrti set. Bradarić je uspio dobiti zadnji set, ali samo za 3 čunja tako da nije puno smanjio razliku. Borba Totića i Gašperta je bila neizvjesna, doslovno do zadnjeg hitca, i na kraju je završilo neodlučno, 2:2 u setovima i 591:591 u čunjevima te podjelom bodova.

Nakon prvog bloka rezultat je bio 0.5-2.5 za Grmoščicu, uz prednost od 82 čunja.

Grubar, Žuljević i Kolić su nastupali u drugom bloku i imali težak zadatak da protiv Špiljara, Galića i Fučkara pokušaju nadoknaditi zaostatak iz prvog bloka.

Grubar i Žuljević su odlično krenuli, dobili prvi set i smanjili zaostatak za velika 44 čunja. Nažalost, Kolić protiv Fučkara nije bio toliko uspješa i izgubio je prvi set za 10 čunjeva. Svejedno, zaostatak je smanjen sa 82 na 48 čunjeva i ulijevalo nam je nadu u ostatak susreta. Drugi set se nastavio u istom ritmu, pobjedama Grubara i Žuljevića te porazom Kolića. Međutim, pobjede su bile za po par čunjeva, a Kolić je izgubio sa većom razlikom pa se ukupna razlika u čunjevima opet povećala i nada u pobjedu je bila sve manja. Treći set je završio na sličan način, Grubar i Kolić su pobijedili za par čunjeva, a Žuljević je izgubio za 10-ak pa je ukupna razlilka bila 52 čunja i Grmoščica je samo trebala održati tu razliku u zadnjem setu.

Žuljević je zbog ozljede morao napustiti igu (Biloš je ušao kao zamjena). Sva tri igrača Poštara su izgubila zadnji set. Srećom, Grubar je već imao 3:0 u setovima, a Biloš je sačuvao razliku koju je Žuljević stvorio u prva dva seta pa smo osvojili barem još dva poena.

Na kraju je završilo zasluženom pobjedom Grmoščice, 2.5 - 5.5 koja je prikazala odličnu igru i ostvarila prosjek od 601 čunj.

U sljedećem kolu nas očekuje gostovanje kod Rijeke. S obzirom da Rijeka u dosadašnjem dijelu prvenstva nije osvojila niti jedan bod gostovanje ne bi trebalo biti teško. Ali s druge strane, u tom susretu ne možemo takoreći ništa dobiti, ali možemo puno izgubiti pa ćemo morati pristupiti utakmici maksimalno ozbiljno.