15. KOLO (POŠTAR - ŽELJEZNIČAR)

U 15-om kolu nas je čekala još jedna domaća utakmica, ovaj put protiv Željezničara iz Čakovca. [zapisnik] [snimka]

U prvom bloku Žuljević je za protivnika imao našeg najboljeg mladog (U23) reprezentativca, Luku Požegu. Žuljević je kontrolirao susret od prve kugle i rutinski pobijedio 4:0 u setovima. Nastavak odlične forme pokazao je Odrljin protiv Štrukelja. Štrukelj je uspio zaprijetiti u drugom setu, u kojem su oba igrača odigrali po 150 i tako uzeti po pola seta. Ali osim toga, Odrljin je sigurno osvojio 3 seta i drugi poen za Poštar. Nadamo se da će ovu formu zadržati u par preostalih utakmica do kraja prvenstva. U trećem paru, Ivan Tomić je relativno lako i uvjerljivo dobio Igora Ružića, kao i Žuljević, sa 4:0 u setovima.

Nakon prvog bloka, Poštar je vodio 3:0 u poenima, uz prednost od 164 čunja.

U drugom bloku Ratković je protiv Filajdića odlično krenuo i poveo 2:0 u setovima, ali uz samo 4 čunja prednosti. Ratković se već nekoliko kola bori sa ozljedom pa je na polovici igre izašao i iz igre i mijenja ga Jure Biloš. Biloš je dobro krenuo i nedostajala su mu samo dva čunja da uzme treći set i osigura poen. U zadnjem setu su i Biloš i Filajdić odigrali lošije, ali je Filajdić još jednom bio malo bolji i tako donio prvi poen svojoj ekipi. Kolić je bez problema pobijedio Turka s visokih 4:0, ponajviše zahvaljujući odličnoj igri u čišćenje (244). U zadnjem paru, Pofuk je protiv Gosarića skoro riješio sve u prvom setu (163-116). Dalje je samo rutinski priveo utakmicu kraju za ukupnih 7:1.

Podatak da su gosti uzeli samo 3.5 seta pokazuje koliko smo dobro igrali, a ekipni rezultat od 3656 oborenih čunjeva je najviše što smo ove sezone srušili na našoj kuglani.

U sljedećem kolu gostujemo u Zagrebu protiv ekipe Grmoščice, koja je pobjedom u Bjelovaru protiv istoimene ekipe pokazala da je u izuzetno dobroj formi i sigurno nam neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da nastavimo niz pobjeda.