13. KOLO (OSIJEK - POŠTAR)

U Osijeku je uvijek poseban užitak igrati pa ni ovaj put nije bilo drugačije. [zapisnik] [snimka]

Osijek je jako krenuo, Liović, Bogdanović i Radoš. A Tomić, Ratković i Odrljin su dobili nezahvalan zadatak da im se probaju suprotstaviti. Nažalost, nismo dobro krenuli. Liović i Bogdanović su bacili preko 150 i bez problema uzeli prvi set protiv Tomića i Ratkovića. Radoš je sa 141 dao priliku Odrljinu, ali ni to nije bilo dovoljno pa su sva 3 Osječka igrača osvojili prvi set. U drugom setu skoro pa identična priča. Samo što je ovaj put Liović odigrao nešto lošije i dao priliku Tomiću, ali ni on, kao i Odrljin u prvom setu to nije iskoristio. U trećem setu je bilo još gore. Osječani su odigrali odlično. Iako je Odrljin napokon došao do igre i bacio 152, ni to nije bilo dovoljno i već nakon 3 seta su Osječani osigurali sva 3 poena u prvom bloku. Ni zadnji set nije bio ništa bolji za nas, pa smo na kraju prvog bloka gubili 3:0 u poenima, 12:0 u setovima i zaostajali 210 čunjeva. Najblaže rečeno, potpuni potop.

U drugom bloku su na stazu izašli Knežević, M. Tutnjević i Štulić za Osijek, a Žuljević, Kolić i Pofuk za nas. Iako se po svemu činilo da će drugi dio susreta biti revijalan nismo se predavali nego smo se nadali čudu. Prvi set je donio ujednačenu igru svih 6 igrača, ali od Poštara je Kolić jedini uspio osvojiti set. U drugom setu se situacija još malo popravila. Kolić je opet osvojio set, a ovaj put mu se pridružio i Žuljević, koji je iskoristio slabu igru (126) Kneževića. Pofuk je opet izgubio set od Štulića i opet za samo 2-3 čunja. U trećem setu opet neizvjesno. Žuljević je izgubio set od Kneževića za 4 čunja, a Kolić od Tutnjevića za 2 čunja. Ali je zato Pofuk odigrao odlično (161) i zbog lošeg seta (126) Štulića najvjerojatnije osigurao da će na kraju imati više čunjeva. Još samo da osvoji zadnji set pa će biti i poena. Žuljević (166) i Pofuk (154) su zadnji set odigrali odlično i donijeli nam 2 poena. Kolić i tutnjević su se borili do zanjeg hitca i na kraju je Tutnjević osvojio set, ali je Koliću otišao poen zbog ukupno 3 više bačenih čunjeva.

Na kraju su sva 3 naša igrača u drugom bloku osvojili poene. Tako da smo u konačnici izgubili 5:3. Iako ukupna pobjeda Osijeka u niti jednom trennutku nije došla u pitanje, lakše je izdržati dugi put kući kada smo barem osvojili par poena.