9. KOLO (POŠTAR - ZADAR)

Za zadnje kolo prvog dijela sezone u goste nam je došao Zadar, na dalmatinski derbi. [zapisnik] [snimka]

Susret su otvorili Tomić, Odrljin i Pofuk. A za Zadar Bakran, Božičević i Benedik. Nije nam dobro krenulo. Tomić i Pofuk su slabo startali i izgubili prvi set. Jedino je Odrljin dobro otvorio susret i osvojio prvi set. Međutim, odma u drugom setu je odigrao lošije pa je Božičević izjednačio. S druge strane, Pofuk je popravio igru i također izjednačio na 1:1 u setovima protiv Benedika. Na Tomiću se vidjelo da je nervozno krenuo u susret pa je u prvom setu promašio čak 3 balote. Tako da ga je odmah zamijenio Ratković. Unatoč tome da nije bio zagrijan, Ratković je dobro startao i ostao neriješeno sa Bakranom. U trećem setu je situacija izgledala puno bolje. Ratković je, zahvaljujući vrhunskom setu i srušenih 174 čunja izjednačio na 1.5:1.5 u setovima i gubio samo 6 čunjeva prije zadnjeg seta. Pofuk je također dobro odigrao i sa 152 poveo 2:1 u setovima, uz minimalni zaostatak od 1 čunja. Nažalost, Odrljin je pokvario savršeni dojam pa je gubitkom seta gubio 2:1 u setovima, ali srećom uz zaostatak od samo 4 čunja. Tako da su prije zadnjeg seta sva 3 para bila neizvjesna i bilo tko je mogao odnijeti pobjedu. Odrljin je nastavio sa istom igrom i u zadnjem setu i to nije bilo dovoljno za raspoloženog Božičevića koji je bez problema osvojio prvi poen za Zadar. Nažalost, Ratković nije mogao održati igru iz trećeg seta. Bakran je to iskoristio i sa 155 osvojio i zadnji set i drugi poen za Zadar. Pofuk i Benedik su odigrali maksimalno neizvjesno i podijelili zadnji set, a to je značilo pobjeda Pofuka 2.5:1.5 i prvi poen za Poštar.

Nakon prvog bloka smo gubili 2:1 u poenima i zaostajali 45 čunjeva.

Kolić, Žuljević i Burnać su igrali u drugom bloku. S obzirom da su ih sa druge strane čekali Čota (koji na Poljudu trenira), Barany (aktualni svjetski rekorder) i Perić, znali su da će put do preokreta biti iznimno težak. I Kolić i Čota su odlično krenuli i oba bacili preko 160. Srećom po nas, Kolić je bio malo bolji i sa 164:161 osvojio prvi set.Žuljević je isto solidno krenuo sa 157, ali Barany je bio izvrstan i sa 171 je poveo 1:0. Za razliku od prva 2 para, i Burnać i Perić su loše krenuli. Burnać je bio vrlo loš (122), a Perić malo bolji (139) pa je osvojio prvi set. U drugom setu potpuno drugačija slika. Kolić i Čota su malo popustili i ovaj put je Čota bio bolji pa je izjednačio na 1:1. Žuljević i Barany su obojica odigrali odlično i iako je Barany bacio 169, Žuljević je sa 172 izjednačio na 1:1 u setovima. Burnać se popravio u drugom setu, iskoristio što je Perić još tražio svoju igru i izjednačio na 1:1 u setovima. Čota je treći set odigrao vrlo loše (134) i Kolić je bez teškoća poveo 2:1 u setovima. Očekivano, Žuljević i Barany nisu mogli održati ritam iz prošlog seta, ali i dalje su oba igrala odlično i Žuljević je još jednom osvojio set. Perić se u trećem setu napokon snašao i sa 159 bez problema poveo 2:1 u setovima. Zadnji set se nastavio u istom ritmu. Kolić malo bolji od Čota, Žuljević malo bolji od Baranya i Perić dosta bolji od Burnaća. Unatoč odličnoj igri Kolića i Žuljevića i osvojenim poenima, ukupni broj srušenih čunjeva nam je bio nedostižan i Zadar je sa 5:3 odnio oba boda.

Još jednom vrijedi spomenuti odličnu i neizvjesnu borbu između Žuljevića i Baranya, gdje se svaki set odlučivao u zadnjim hitcima što se vidi i iz konačnog rezultata gdje je Žuljević poen osvojio sa 3:! u setovima, uz prednost od samo 2 čunja (639:637).