8. KOLO (RIJEKA - POŠTAR)

Iako je ekipa Rijeke posljednja na tablici u susret smo ušli maksimalno ozbiljno, jer ništa osim pobjede nije dolazilo u obzir. [zapisnik] [snimka]

U prvom bloku za Rijeku su na stazu izašli Frelih, Z. Kos i Perušić. A za nas Tomić, Odrljin i Žuljević. Tomića je čekao težak zadatak protiv najboljeg igrača Rijeke, Freliha, a Odrljin se morao nadati da Z. Kos neće odigrati vrhunski kao tjedan ranije u Bjelovaru. Start nije mogao biti bolji. Sva 3 naša igrača su bacila preko 150 i osvojila prvi set. Tomić i Odrljin su nastavili sa odličnom igrom i još jednom rezultatima od preko 150 osvojili set i obojica poveli 2:0. Žuljević je drugi set odigrao loše (126), ali je srećom Perušić bio još lošiji pa je i on na polovici vodio 2:0 u setovima. U trećem setu obrnuta situacija, Tomić (138) i Odrljin (119) su odigrali loše, a Žuljević (165) odlično. Tako da su i Tomić i Odrljin izgubili set, a Žuljević je poveo 3:0 i osigurao nam prvi poen. Zadnji set su stvari opet krenule u pravom smjeru. Tomić i Odrljin su opet podignuli razinu svoje igre, a iako je Žuljević opet odigrao malo lošije sva 3 naša igrača su osvojili set.

Nakon prvog bloka smo vodili 3:0 u poenima i imali prednost od 138 čunjeva. Utakmica je takoreći već bila gotova, samo ju je trebalo odraditi do kraja.

U drugom bloku, za Rijeku su startali Grbac, Šušnjar i Krnić, a za nas Kolić, Ratković i Burnać. Kolić je imao iznimno lagan zadatak protiv Grbca (116 + 105), koji je nakon 2 seta srušio samo 221 čunj. Ali je zato Ratković osjetio bol u leđima i nije skupio samo 234 (116 + 118) čunja u prvih 60 hitaca, pa je Šušnjar lagano vodio 2:0. Za to vrijeme su se i Krnić i Burnać mučili naći pravu igru pa su na polovici bloka bili 1:1 u setovima, uz prednost Krnića od 4 čunja. Na polovici je Grbca zamijenio Margeta, a mi nažalost nismo imali zamjenu da uđe umjesto ozljeđenog Ratkovića (Pofuk je ostao kući zbog korone). Margeta je odigrao nešto bolje od Grbca, ali i dalje nedovoljno dobro pa je Kolić bez većih problema došao do 4:0. Ozljeđeni Ratković nije mogao ništa protiv Šušnjara, koji je sa 4:0 donio prvi poen za Rijeku. Burnać je druga dva seta odigrao puno bolje i bez problema osvojio još dva seta i poen za Poštar.

Na kraju je završilo našom laganom pobjedom (7:1 i 193 čunja), unatoč nedostatku Pofuka i ozljedi Ratkovića. Igrači Rijeke su jednostavno imali preloš dan, da bi mogli pružiti bilo kakav otpor.

U sljedećem kolu nam u goste dolazi Zadar, na jadranski derbi. Bit će veliko zadovoljstvo ugostiti i igrati protiv aktualnog svjetskog rekordera, trenutnog igrača Zadra, Csongora Baranya.