7. KOLO (POŠTAR - GRMOŠČICA)

U sedmom kolu u goste nam je došla ekipa Grmoščice. [zapisnik] [snimka]

Susret su otvorili Ratković, Odrljin i Tomić protiv Galjanića, Dude i Milinkovića. Ratković je počeo solidno, iskoristio lošiji start Galjanića i poveo 1:0. Tomić i Duda su bili ujednačeni cijeli set, ali nažalost na kraju je Duda osvojio set, uz minimalnu prednost. Odrljin je startao odlično i sa 168 bez problema osvojio set i stvorio skoro 30 čunjeva prednosti ispred Milinkovića. Ratković je drugi set odigrao još malo bolje, ali Galjanić ga je odigrao puno bolje, pa je izjednačio na 1:1 u setovima i poveo za 1 čunj. Tomić je dobro odigrao i drugi set, ali je Duda opet bio bolji i poveo 2:0 u setovima. Odrljin je drugi set odigrao puno lošije i Milinković je to iskoristio da izjednači u setovima i smanji zaostatak na 19 čunjeva. Nažalost, situacija nam se nije nimalo popravila u trećem setu. Iako je Galjanić opet odigrao loše, Ratković je odigrao vrlo loše (128) i prij zadnjeg seta je gubio 2:1 u setovima i 9 čunjeva. Tomić ni u trećem setu nije uspio parirati Dudi, koji je tako poveo 3:0 u setovima i osigurao prvi poen za Grmoščicu. Kod Odrljina i Milinkovića je zadnji hitac odlučivao. Nažalost, set je opet uzeo Milinković i to samo za 1 čunj. Ratković se opet malo popravio u zadnjem setu, ali nažalost ne dovoljno i Galjanić je, zahvaljujući 5 čunjeva prednosti, donio Grmoščici i drugi poen. Odrljin i Milinković su još jednom vodili mrtvu trku do samog kraja seta, i još jednom je u završnici Milinković bio bolji pa je donio Grmoščici i treći poen, iako je Odrljin ukupno srušio više čunjeva.

Nakon prvog bloka smo gubili 3:0, ali srećom samo 15 čunjeva.

Vrlo teška situacija je čekala Burnaća, Žuljevića i Kolića. S druge strane, Fučkar, Špiljar i Boroš su mogli igrati puno opuštenije. Unatoč teškoj situaciji, sva 3 naša igrača su dobro startala, posebno Burnać koji je sa 171 osvojio prvi set protiv uvijek odličnog Fučkara (160). Nažalost, Žuljevićevih 150 nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Špiljara (163), ali je zato Kolić iskoristio loš start Boroša i sigurano osvojio prvi set.U drugom setu su sva 3 para vodila neizvjesnu borbu. Na kraju je Fučkar osvoji set protiv Burnaća, ali su zato Žuljević i Kolić osvojili set protiv Špiljara i Boroša. Na polovici drugog bloka utakmica je bila sasvim otvorena i obje ekipe su imale otprilike podjednaku šansu za pobjedu. Treći set je donio dobru sitaciju. Burnać je još jednom izgubio set za par čunjeva pa je prije zadnjih 30 hitaca gubio 2:1 u setovima, ali je imao 1 čunj prednosti tako da mu je bilo kakva pobjeda u zadnjem setu bila dovoljna. Žuljević je još jednom bio bolji od Špiljara za samo 2 čunja pa je tako poveo 2:1 u setovima. Iako je gubio 8 čunjeva, u zadnjem setu mu je bilo dovoljno da ne izgubi set da osvoji poen. Kolić sa Borošem nije imao nikakvih problema i lagano je osvojio i treći set i osigurao nam prvi poen. Ukupno smo vodili 20 čunjeva i svi ishodi utakmice su još bili sasvim otvoreni. Boroš je u zadnjem setu dodatno pao u igri pa je Kolić bez ikakvih problema osvojio i četvrti set i vjerojatno nam osigurao ukupno veći broj srušenih čunjeva. Sve oči su bile uprte u dvoboje Burnać - Fučkar i Žuljević - Špiljar. Žuljević je još jednom odigrao odličan set (165) i Špiljar više nije mogao pružati otpor te je igru završio sa lošim rezultatom (137). Tako da je Žuljević osvojio i drugi poen a nas, a i imali smo više srušenih čunjeva tako da smo imali barem bod. Na Burnaću je bilo da izbori pobjedu protiv Fučkara. Nažalost, Fučkar je odličnom igrom u pune (109) stekao prednost i nije je ispuštao do kraja seta pa je sa 3:1 u setovima osvojio i četvrti poen za Grmoščicu.

Utakmica je bila vrlo napeta cijelo vrijeme i rezultat se lomio puno puta (Odrljin gubi set za 1 čunj i iako je više bacio gubi na setove; Ratković gubi za samo 5 čunjeva; Burnać prije zadnjeg seta vodi za 1 čunj; Žuljević osvaja 2 seta za po 2 čunja) pa je možda na kraju neriješen rezultat i podjela bodova i najpoštenija.