5. KOLO (BJELOVAR - POŠTAR)

Nakon mjesec dana pauze zbog europskih kupova i svjetskog prvenstva, prvenstvo smo nastavili gostovanjem u Bjelovaru. [zapisnik] [snimka]

Utakmicu su otvorili Odrljin i Ratković, a iz Bjelovara Horžitzky i Kasumović. Horžitzky je startao vrlo loše pa je Odrljin unatoč ne posebno dobroj igri lagano osvojio prvi set. S druge strane, Kasumović je igrao standardno dobro i Ratković nije imao nikakve šanse u prvom setu. U drugom setu je Odrljin nastavio sa svojom igrom, ali je Horžitzky odigrao puno bolje i izjednačio na 1:1 u setovima, te poveo 8 čunjeva. Ratković je drugi set odigrao odlično (151), ali i dalje bez šanse pored iznimno raspoloženog Kasumovića. Odrljin i Horžitzky su u trećem setu opet okrenuli uloge, pa je Odrljin poveo 2:1 u setovima, ali je Horžitzky još uvijek imao prednost, iako malenu, u čunjevima (2). Kasumović nije popuštao niti trenutka i nakon 3 seta i 494 srušena čunja je osigurao Bjelovaru prvi poen. I Horžitzky i Odrljin su zadnji set igrali vrlo loše pa je zadnja balota odlučivala o pobjedniku. Iako je Horžitzky ukupno srušio više čunjeva, Odrljin je osvajanjem trećeg seta donio prvi poen za Poštar.

Nakon prvog bloka obe ekipe su imale po 1 poen, ali je Bjelovar vodio 83 čunja.

U drugom paru su Žuljević i Pofuk trebali popraviti situaciju protiv Vokšana i Teskere. Nažalost, nije krenulo dobro. I Žuljević i Pofuk su loše krenuli i sa srušenih 130 čunjeva obojica su izgubili prvi set. Srećom, obojica su popravili igru u drugom setu, posebno Pofuk, koji je srušio 159 čunjeva. Ali ni to nije bilo dovoljno protiv iznimno raspoloženog Tekere koji je u drugom setu bacio 174. Tako da su i Žuljević i Pofuk nakon polovice bloka gubili 2:0. Treći blok su opet obojica odigrali dobro, tako da je Žuljević uspio osvojiti set, ali Pofuk nažalost još jednom nije uspio protiv Teskere, koji je time osigurao drugi poen za Bjelovarčane. Žuljević je prije zadnjeg seta gubio 2:1 i 30 čunjeva pa je imao malo šanse za osvajanje poena. Vokšan u zadnjem setu nije bacio posebno dobro (samo 136), ali i to je bilo dovoljno ne samo za osvajanje poen nego i za osvajanje seta. Teskera je u zadnjem setu napokon popustio u igri pa je Pofuk (162) to iskoristio da osvoji set i smanji razliku u čunjevima. Tako da su i Žuljević i Pofuk, unatoč odličnoj igri, izgubili poene.

Pa je nakon drugog drugog bloka Bjelovar vodio 3:1 i imao prednost od 139 čunjeva pa nam je za pobjedu trebalo čudo u zadnjem bloku.

Za Bjelovar su u zadnjem bloku prednost trebali sačuvati Smoljačan i Košutić, a skoro pa nemogući zadatak je čekao Kolića i Burnaća. Krenulo je odlično za nas. Smoljačan je startao vrlo loše (113) i Kolić je to iskoristio (149) da smanji razliku za 36 čunjeva. Košutić je krenuo standardno dobro (150), ali Burnać je bio još bolji (154) pa su oba naša igrača osvojila set. Da utakmica ne bi došla u pitanje, Bjelovar je odmah nakon prvog seta mijenjao Smoljačana i umjesto njega je ušao Dvornik. On je odigrao bolje, ali je Kolić još uvijek bio bolji pa je osvojio i drugi set i smanjio razliku za još 19 čunjeva. Burnać je nastavio sa izvrsnom igrom i sa 161 osvojio i drugi set protiv Košutića. Tako da su oba naša igrača nakon pola bloka vodila 2:0 u setovima i smanjili ukupnu razliku na 74 čunja tj. skoro su prepolovili zaostatak. Dvornik je nastavio sa sve boljom igrom, a Kolić je malo pao u trećem setu ali je i to bilo doboljno za osvajanje trećeg seta i drugog poena za Poštar. Samo što nije uspio previše smanjiti zaostatak u čunjevima. Nažalost, Burnać nije uspio nastaviti igrati na razini prva 2 seta pa je Košutić u trećem setu smanjio zaostatak na 2:1 u setovima i čak poveo 12 čunjeva. Zadnji set je bio kopija trećeg. Kolić je bez nekih problema uzeo i četvrti set, a Burnać nije imao snage da se vrati u igru pa je Košutić na kraju slavio.

Na kraju je Bjelovar zasluženo slavio 6:2. Kod nas su Pofuk, Kolić i Burnać odigrali odlično, ali kod Bjelovara su čak 3 igrača bacila preko 600, tako da nam nisu pružili priliku za iznenađenje.