4. KOLO (POŠTAR - OSIJEK)

U četvrtom kolu 1. HKL ekipa Poštara bila je domaćin ekipi Osijeka. [zapisnik] [snimka]

Poštar je na krilima prošlotjedne uvjerljive pobjede u Zagrebu protiv favoriziranog Medveščaka (8-0) dočekao susret pun samopouzdanja za novu pobjedu.

U prvom bloku Poštar otvara utakmicu s Lj. Žuljevićem protiv ponajboljeg Osječkog igrača M. Liovića. Da Žuljeviću neće biti lako Liović pokazuje odmah u prvom setu, u kojem ostvaruje prednost od 25 čunjeva. Osjetilo se da je Žuljević ušao malo opterećen susretom i nakon početne treme uzima slijedeća dva seta, ali ipak nije imao dovoljno snage i strpljenja izvući utakmicu u svoju korist. Ipak treba reći da je Liović odličan igrač i da na kuglani Poljud uvijek dobro igra, i malo je trebalo da popravi svoj najbolji rezultat na ovoj kuglani (646). Za drugi par prvog bloka možemo slobodno reći da je kopija prvog para. Igrao je naš T. Odrljin protiv kuglačkog velikana, legendarnog B. Bogdanovića. Odrljin u meč ulazi nestrpljivo i ne uspijeva iskoristiti lošiji učinak Bogdanovića koji prvi set dobiva za 5 čunjeva (134-139). U drugom i trećem setu Odrljin je dosta koncentriraniji i preuzima vodstvo od 2-1 u setovima uz malu prednost od 4 čunja. U četvrtom setu Bogdanović je bolji za 9 čunjeva (150-141) i poravnava 2-2 u setovima, ali ukupno ima više čunjeva i donosi vrijedan poen svojoj ekipi. Ljepotu ovog sporta i veliku neizvjesnost prikazali su nam A. Ratković protiv iskusnog V. Kneževića, ovogodišnjeg pojačanja za Osijek. U izjednačenoj igri Knežević se bolje snalazi i dolazi do vodstva od 2-0, ali borbeni Ratković uz pomoć navijača smanjuje na 1-2 i drži navijače u neizvjesnosti do zadnje kugle. U četvrtom setu igralo se sasvim izjednačeno i neriješen rezultat (151-151) je Kneževiću bio dovoljan za pobjedu. Poštar bio iznenađen takvim razvojem utakmice, u kojoj se očekivao barem jedan poen u prvom bloku. Ipak, raduje rezultat Ante Ratkovića od 620, koji je oborio svoj službeni rekord. To je posebno vrijedno pažnje kada se zna da se Ante kuglanjem bavi tek šest godina.

U drugom bloku za Poštar je naš najbolji igrač M. Kolić nastupio protiv još jednog vrhunskog igrača, reprezentativca M. Mušanića. Svoju odličnu formu Kolić pokazuje u prva dva seta gdje je poveo 2-0 i napravio razliku od 27 čunjeva. Mušanić je bolji u trećem setu, ali to je sve što smo vidjeli od njega u subotnjem susretu. Kolić svoju odličnu igru završava pobjedom 3-1 u setovima za ukupnih 604-579. Dodatno uzbuđenje u ovoj utakmici priredili su najmlađi igrači ovog susreta G. Pofuk protiv D. Radoša. Znamo da je Radoš bio donedavni reprezentativac mlade i seniorske selekcije, a Pofuk je rođeni Osječanin, gdje je i napravio svoje prve kuglačke korake, a sada je u splitskim redovima. Pofuk je bolji u prvom setu, a Radoš koristi lošiju igru Pofuka u drugom da izjednači. Da će neizvjesnost potrajati do samog kraja pokazuje i semafor u kojem Pofuk vodi nakon trećeg seta sa 2-1, uz minimalan zaostatak od 1 čunj (430-431). U četvrtom setu Radoš je sretniji i spretniji, te za jedan čunj donosi vrijedan set i poen za svoju ekipu sa ukupnih 568-570. Na kraju se to pokazalo presudnim za podjelu bodova, pošto je u posljednjem paru A. Burnać uvjerljivo pobijedio indisponiranog M. Štulića s 3-1 u setovima i 574-542.

Na kraju obje ekipe mogu biti zadovoljne osvojenim bodom jer kad se uzme u obzir da je ekipa Osijeka sastavljena od četiri igrača reprezentativnog kalibra, a s druge strane ekipa Poštara pomlađena i manje iskusna, svakoj ekipi je ovaj bod zadovoljavajući. Ipak ostaje malen gorak okus u ustima domaćih znajući da je tako je malo trebalo do drugog boda. To je i ljepota ovog sporta, gdje se ponekad pobjednik ne zna do posljednje kugle.

Sada slijedi stanka od mjesec dana i vrijeme da se ekipe dodatno pripreme za nove susrete.