15. KOLO (POŠTAR - ZADAR)

Petnaesto kolo nam je u goste dovelo Zadar, na dalmatinski derbi. [zapisnik] [snimka]

Susret su za nas počeli Žuljević, Ratković i Odrljin, a za Zadar Ukalović, Bakran i Baljak. Prvi set nije bio naročito dobar. Ratković i Odrljin su slabo krenuli i obojica izgubili prvi set. Ne samo to, nego su Bakran i Baljak zahvaljujući dobroj igri odmah stvorili i nelošu prednost u čunjevima. Bakran je Ratkovićču pobjegao za velikih 33 čunja, a Baljak Odrljinu za "samo" 15 čunjeva. Srećom pa je Žuljević popravio dojam, ali unatoč odličnih 164, nije stekao preveliku prednost jer je i Ukalović dobro krenuo (158). U drugom setu puno bolja situacija. I Ratković i Odrljin su odigrali značajno bolje, izjednačili na 1:1 u setovima i obojica smanjili zaostatak na 10-ak čunjeva. I Žuljević je uspio dodatno podignuti svoju igru pa je osvojio i drugi set i stvorio sebi prednost od 22 čunja ispred Ukalovića. Ratković je opet popustio u trećem setu i Bakran je to iskoristio da u tijesnoj borbi povede 2:1 u setovima. Prije zadnjeg seta, Ratković je zaostajao 19 čunjeva i još je imao šanse osvojiti poen. Žuljević i Ukalović su se nastavili pratiti. Još jedan tijesan set i još jednom je otišao na stranu Žuljevića, pa je nakon 3 seta Žuljević vodio 3:0 i osigurao prvi poen za Poštar. Odrljin je treći set odigrao vrhunski i sa 184 je osvojio set i preokrenuo situaciju sa čunjevima, pa je u zadnji set ušao sa prednošću od 21 čunj. Iako su i četvrti put odigrali tijesan set, ovaj put je Ukalović bio bolji i smanjio zaostatak u čunjevima u odnosu na Žuljevića. Ratković je u zadnjem setu opet popravio igru, ali ne dovoljno za raspoloženog Bakrana koji je sa 3:1 u setovima donio Zadru prvi poen. Odrljin je i zadnji set odigrao odlično (177), osigurao drugi poen za Poštar i dodatno povećao ekipnu prednost u čunjevima.

Nakon prvog bloka smo vodili 2:1 u poenima i imali prednost od 59 čunjeva. Vrijedi napomenuti i odličan prosjek, samo jedan čunj nam je nedostajao do prosjeka od 620.

Dobar rezultat su u drugom bloku trebali nastaviti Kolić, Bauk i Pofuk protiv Čote, Perića i Cindrića. Kao i u prvom bloku, dva igrača (Kolić i Bauk) su loše krenuli. Srećom po nas, Pofuk je dobro počeo i osvojio prvi set, a Bauk je imao veliku sreću, pa je sa loših 124 uspio osvojiti prvi set protiv Perića, koji je bacio katastrofalnih 117. Nakon par hitaca drugog seta, Perića je zamijenio Jakljević i Bauk je i u drugom setu iskoristio priliku i loš start protivnika, pa je još jednom sa lošim rezultatom (125) osvojio set. Kolić je popravio svoju igru i izjednačio na 1:1 protic Čote, a Pofuk je nastavio sa dobrom igrom iz prvog seta i poveo 2:0, uz prednost od 41 čunj. Nismo htjeli dalje testirati Baukovu sretnu zvijezdu pa ga je u trećem setu zamijenio Burnać koji se brže zagrijao od Jakljevića. Tako je Burnać sa 135 bez problema osvojio set protiv Jakljevića, koji je bacio loših 120, i time nam osigurao treći poen. Kolić je nastavio sa sve boljom igrom i u trećem setu preokrenuo situaciju protiv Čote. Poveo je 2:1 u setovima i stvorio prednost od 14 čunjeva prije zadnjeg seta. Pofuk je, nažalost, vrlo lošim setom (117) dao priliku Cindriću da se vrati u igru i smanji na 2:1 u setovima i zaostatak u čunjevima na 17. Jakljević je na kraju odigrao odlično i sa 161 osvojio zadnji set, ali time je samo pomogao ekipnom rezultatu Zadrana. Pofuk se trgnuo, odlično odigrao zadnji set (162) i bez problema osvojio i četvrti igrački poen. I Čota je odlično igrao u zadnjem setu i sa Kolićem se borio doslovno do zadnjeg hitca. Na kraju je Kolić imao mirniju ruku i zahvaljujući devetci srušenoj pretposljednjim hitcem uspio zadržati prednost u čunjevima i osvojiti i peti poen.

Iako konačni rezultat od 7:1 ukazuje na laganu pobjedu, utakmica je imala neizvjesnih djelova i završila je glatkom pobjedom samo zato što su naši igrači pobijedili u većini tijesnih situacija.

Za kraj, vrijedi još jednom istaknuti dvije rezultatske zanimljivosti naših igrača. Bauk je nakon dva seta imao samo 249 čunjeva, ali je vodio 2:0 u setovima, a Odrljin je u druga dva seta srušio 361 čunj. Oba rezultata su nestvarna i zanimljiva na svoj način.