14. KOLO (BJELOVAR - POŠTAR)

Na red je došlo, uvijek teško, gostovanje kod Bjelovara. [zapisnik]

U prvom bloku, Odrljin i Ratković su trebali izvući što je više moguće protiv Vokšana i Kasumovića. Početak je bio skroz dobar. Odrljin se mučio naći igru, ali je zato Ratković bio odličan i osvojio prvi set protiv Kasumovića. U drugom setu je Odrljin uspio doći do igre, ali je u tijesnoj završnici izgubio i drugi set. A Kasumović je odigrao odlično (164) i nije Ratkoviću dao nikakvu šansu da ponovi uspjeh iz prvog seta. U druga dva seta ni Odrljin ni Ratković u niti jednom trenutku nisu imali šanse za išta drugo osim poraza, tako da je prvi blok završio uvjerljivom pobjedom oba igrača Bjelovara. Osim što smo gubili 2:0, zaostajali smo 130 čunjeva i susret je skoro bio gotov čim je počeo.

U drugom bloku su Žuljević i Kolić morali odigrati odlično da bi preokrenuli rezultat iz prvog bloka. Poput Odrljina, Kolić se isto mučio na početku i izgubio prvi set protiv Teskere. Žuljević je odigrao dobro i poveo 1:0 protiv Horžitzkog. Kolić je u drugom setu bio bolji, ali i ovaj put je Teskera bio bolji za par čunjeva pa je kolić na polovici gubio 2:0 i 11 čunjeva. Žuljević i Horžitzky su zamijenili uloge u drugom setu pa su na polovici bili izjednačeni u setovima, uz zaostatak Žuljevića od 6 čunjeva. Kolić je opet pao u igi u trećem setu pa je Teskera bez većih problema poveo 3:0 u setovima i osigurao Bjelovaru i treći igrački poen. Utjeha nam je bio Žuljević koji je osvojio set i poveo 2:1 u setovima, ali uz samo 6 čunjeva prednosti pa ga je u zadnjem setu čekala borba za naš prvi igrački poen. Kolić i Teskera su zadnji set odigrali identično kao i prva 3. Sva pažnja je bila usmjerena na dvoboj Žuljevića i Horžitzkog tj. na nenormalno dobru igru Horžitzkog. Sa fantastičnih 180 u zadnjem setu, Horžitzky je ubio Žuljevića i donio četvrti igrački poen za Bjelovar.

Nakon drugog bloka smo gubili 4:0 u poenima i zaostajali 209 čunjeva. Utakmica je takoreći bila gotova i Bjelovar je imao pobjedu. Mi smo se jedino mogli nadati osvajanju kojeg igračkog poena za utjehu.

Taj nezahvalni zadatak su dobili Burnać i Pofuk, protiv Mijića i Košutića. Počelo je neizvjesno. Burnać je prvi set izgubio za 1 čunj, a Pofuk dobio. Mijić je drugi set odigrao loše, Burnać je to iskoristio i izjednačio na 1:1 u setovima i poveo 13 čunjeva. Pofuk je još jednom bio bolji od Košutića pa je na polovici bloka vodio 2:0 u setovima, ali uz samo 6 čunjeva prednosti. Nažalost, u trećem setu su oba naša igrača poklekla. Srećom pa su izgubili sa malim razlikama tako da je prije zadnjeg seta Burnać gubio 2:1 u setovima, ali uz prednost od 8 čunjeva. A Pofuk je vodio 2:1 u setovima, ali gubio 2 čunja. Pobjedom u zadnjem setu ovojica bi osvojili poene i utakmica bi završila u pozitivnom tonu. Nažalost, Burnać je zadnji set odigrao najlošije pa je osim osvajanja i trećeg seta nadoknadio i gubitak u čunjevima. Jedina nada nam je preostao Pofuk. I bilo je neizvjesno doslovno do zadnjeg hitca. I Pofuk i Košutić su imali zadnji hitac u pune, uz Pofukovu prednost od 1 čunja. U osnovi, igra se svaela na zadnji hitac i tko će više srušiti tim jednim hitcem. Košutić je krenuo prvi i srušio 9. Pofuk je odigrao dobro, ali predebelo uhvatio prvi čunj i srušio samo 3. Tako da je i posljednji poen otišao na stranu Bjelovara, a nama je preostalo da što prije zaboravimo ovu utakmicu i usredotočimo se na predstojeći, domaći, ogled protiv Zadra.