13. KOLO (POŠTAR - ZAPREŠIĆ)

U "sretnom" 13-om kolu u goste nam je stigao uvijek dragi protivnik, ekipa Zaprešića. [zapisnik] [snimka]

U prvom bloku su igrali Pofuk, Bauk i Odrljin, a za Zaprešić Manev, Mance i Fridl. Iako su Pofuk i Bauk neloše krenuli, Manev i Mance su bili bolji u prvom setu. Jedino je Odrljin, zahvaljujući lošem startu Fridla, osvojio prvi set i sa prednošću od 36 čunjeva odmah napravio veliki korak prema prvom poenu. U drugom setu su i Pofuk i Bauk odigrali odlično, ali nažalost, Manev i Mance su također odigrali bolje pa je Pofuk protiv Maneva gubio 2:0, a Bauk je barem odigrao neriješeno drugi set pa je gubio 1.5:0.5. Odrljin je drugi set odigrao loše i Fridl je to iskoristio da izjednači na 1:1 u setovima i smanji zaostatak za 10ak čunjeva. Za razliku od drugog seta, u trećem su svi odigrali lošije. Nažalost, i po treći put su Manev i MAnce bili malo bolji od Pofuka i Bauka pa su osigurali 2 poena za Zaprešić. Odrljin je, unatoč neimpresivnoj igri, osvojio treći set i vratio čunjeve izgubljene u drugom setu. Fridl je prije zadnjeg seta još imao teoretske šanse, ali najvjerojatniji rezultat nakon prvog bloka je bio vodstvo Zaprešića 2:1 u poenima, ali nije se znalo tko će ni koliko imati prednost u čunjevima. U zadnjem setu Manev je odigrao posebno loše, a Mance i Fridl ne bas dobro. To su iskoristili naši igrači i sva trojica su, uz dobru igru, osvojili zadnji set.To nije imalo nikakvog utjecaja na igračke poene, ali smo zahvaljujući tome nakon prvog bloka imali prednost od 35 čunjeva.

U drugom bloku na stazu su izašli Ratković, Žuljević i Kolić. A kod Zaprešića Bolanča, Gašpert i Galić. Iako je Ratković protiv Bolanče teško mogao nešto napraviti, nitko nije očekivao tako loš početak. Nikako se nije mogao naći i morao je biti zamijenjen već nakon prvog seta. Naravno, bolanča je osvojio taj prvi set i napravio 38 čunjeva prednosti. Žuljević i Gašpert te Kolić i Galić su igrali puno izjednačenije. Na kraju je Žuljević tijesno izgubio set, a Kolić ga je tijesno dobio. Burnać, ušao umjesto Ratkovića, je odigrao skroz dobro, ali Bolanča mu nije dao ni najmanju šansu pa je nakon 2 seta Bolanča vodio 2:0 i imao prednost od 66 čunjeva. Tu se već znalo da će Zaprešić uzeti i treći igrački poen. Galić je drugi set odigrao odlično (162) i izjednačio na 1:1 u setovima tako da je Kolića još čekao težak zadatak do kraja. Da nije bilo čudesne igre Žuljevića u drugom setu (181) Zaprešić bi stvorio puno veću prednost u čunjevima. Ovako je Žuljević izjednačio na 1:1 i poveo 37 čunjeva. Ukupno, Zaprešić je vodio 5 čunjeva. Treći set je donio nastavak neizvjesnosti. Bolanča je bez većih problema osvojio i treći set i matematički osigurao treći igrački poen za Zaprešić. Žuljević je, zahvaljujući vrlo lošoj igri Gašperta (126), dodatno povećao svoju prednost u čunjevima i poveo 2:1 u setovima. Kolić je u trećem setu bio bolji od Galića pa je preije zadnjeg seta vodio 2:1 u setovima, ali i imao zaostatak od 2 čunja. Ukupno smo mi opet preuzeli vodstvo u čunjevima, iako samo za 14. Zadnji set je bio sličan kao i u prvom bloku. Bolanča je, kao i Manev, nakon vodstva od 3:0 izgubio zadnji set. Žuljević je za par čunjeva bio bolji od Gašperta i donio nam i drugi igrački poen. S obzirom da smo već imali određenu prednost u čunjevima, izgledalo je da će utakmica navjerojatnije završiti podjelom bodova ili našom tijesnom pobjedom. Sve se svelo na zadnji set između Kolića i Galića. Kolić je odigrao neloše (u čišćenju je mogao biti bolji), ali Galić je bio odličan. Sa 160 je osvojio set i četvrti igrački poen za Zaprešić. Ukupna razlika u čunjevima je ostala na našoj strani i zahvaljujući 23 više srušena čunja susret je završio podjelom bodova. S obzirom da su obje ekipe zadovoljne tim ishodom možda je to bio i najbolji završetak. Mi smo tim bodom izbili na četvrto, a Zaprešić na drugo mjesto na tablici.

Sljedeće kolo nas čeka teško gostovanje kod Bjelovara, koji ima isto bodova kao i mi, i u izravnom dvoboju će htjeti preuzeti četvrto mjesto.