11. KOLO (VELEBIT - POŠTAR)

Nakon dugo vremena došla je na red utakmica van Poljuda. [zapisnik]

U Otočcu nas je čekalo gostovanje kod uvijek nezgodnog Velebita, a činjenica da bi i jednima i drugima pobjeda puno značila u pokušaju micanja sa začelja tablice značila je da nas čeka zanimljiva utakmica.

Otvaranje utakmice je pripalo Devčiću, Luliću i Šebalju za Velebit, a Žuljeviću, Odrljinu i Burnaću za Poštar. Za nas, početak skoro pa nije mogao biti bolji. Iako su Devčić i Šebalj dobro krenuli, Žuljević i Burnać se nisu dali nego je Žuljević uzeo set, a Burnać odigrao neodlučno sa Šebaljom. Odrljinu je bilo puno lakše, jer je Lulić loše startao (125) i nije pružio nikakav otpor. Drugi set je bio potpuno drugačiji. Žuljević je malo pao, a Devčić se podigao pa je izjednačio na 1:1. Burnać je također odigrao malo lošije, a Šebalj je nastavio sa dobrom igorm pa je poveo sa 2:0. I Lulić je bolje odigrao drugi set, ali još uvijek nedovoljno dobro, pa je Odrljin poveo 2:0. U trećem setu su svi igrači Velebita odigrali lošije. Žuljević je to iskoristio da povede 2:1, a Odrljin da sa 3:0 osigura prvi poen za Poštar. Nažalost, Burnać nije uspio iskoristiti pad Šebalja, koji je osvojio set i osigurao prvi poen za Velebit. Zadnji set su svi, osim Šebalja, odigrali loše i takoreći igrajući ko manje. Žuljević je sa samo 128 uspio osvojiti set protiv Devčića, koji je odigrao katastrofalno (119), i donijeti i drugi poen za Poštar. Lulić je napokon uspio osvojiti set, ali je jedina korist bila što je smanjio zaostatak u čunjevima za par komada. Jedino je Šebalj kvalitetno odradio zadnji set i dodatno povećao prednost u čunjevima u odnosu na Burnaća.

Na kraju prvog bloka smo vodili 2:1 u poenima, ali smo zaostajali 5 čunjeva.

U drugom bloku su na stazu izašli Kolić, Bauk i Pofuk, a za Velebit Zubčić, Mesić i Prađeno. Početak nam je bio odličan. Pofuk i Bauk su set osvojili uz malu prednost, a Kolić je sa 169 odmah napravio skoro 30 čunjeva prednosti pred Zubčićem. A onda u drugom setu skoro potpuni preokret. Kolić odigrao nešto lošije, a Zubčić je to odmah iskoristio i nadohnadio više od polovice zaostatka. Mesić je, također, odigrao bolje, ali samo malo bolje od Bauka tako da je umjesto prednosti Bauka od par čunjeva sada Mesić imao malu prednost. Jedino su Pofuk i Prađeno zadržali ritam sa početka. Obojica su bacili skoro identičan rezultat kao u prvom setu, pa je Pofuk poveo 2:0 u setovima i malo povećao prednost u čunjevima. Treći set je bio uvjerljivo najneizvjesniji na utakmici. Čak 2 para (Mesić-Bauk i Prađeno-Pofuk) su odigrali neriješeno, a Zubčić je bio bolji od Kolića, a lisamo za dva čunja. Tako da je prije zadnjeg seta Kolić gubio 2:1 u setovima, ali imao prednost od 10 čunjeva. Mesić i Bauk su su stali 1.5:1.5 u setovima, uz prednost Mesića od 4 čunja. Jedino nam je Pofuk sa 2.5:0.5 osigurao treći poen. I ekipno smo imali prednost, iako samo 17 čunjeva, tako da su nam osvojeni set Kolića ili Bauka ili očuvanje prednosti u čunjevima značili da se nećemo kući vraćati praznih ruku. U pune su svi odigrali približno slično. Pofuk je gubio 7 čunjeva, Bauk 3, ali je zato Kolić u pune poveo 9 čunjeva. Tako da je ukupna razlika u čunjevima ostala, a Kolić je napredovao prema poenu. Zubčić u završnici nije izdržao pritisak pa je sa katastrofalnim čišćenjem (30) dozvolio Koliću da nam lagano osigura i četvrti poen. Bauk je sve do zadnja 3 hitca gubio od Mesića, ali je onda sa dvije devetke napravio preokret i osvojio poen, sa samo 3 čunja viška.Pofuk i Pređeno su skoro i zadnji set odigrali neriješeno tako da nisu bitno utjecali na ukupni rezultat.

Na kraju smo pobijedili sa 7:1 i prednošću od 55 čunjeva, ali niti deset hitaca prije kraja utakmica je još bila sasvim neizvjesna i nije se znalo tko će izaći kao pobjednik.