9. KOLO (POŠTAR - NOVSKA)

Zadnje kolo prvog dijela prvenstva je bilo iznimno važno, jer odavno nismo pobijedili u nekoj utakmici, a čekao nas je domaći susret protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak i sve osim pobjede bi bilo ravno katastrofi. [zapisnik[snimka]

Susret su otvorili Žuljević, Bauk i Ratković. A za Novsku Duda, J. Ramić i Crnogorac. Početak nije bio najbolji. Žuljević i Ratković su izgubili prvi set sa po 2-3 čunja razlike. Srećom, Bauk je odlično startao i sa 169 bez problema osvojio prvi set. U drugom setu ista priča. Žuljević i Ratković opet gube, ovaj put sa nešto većom razlikom jer su Duda i Crnogorac odigrali još bolje. Bauk je nastavio sa odličnom igrom i u drugom setu, i sa 166 je skoro pa osigurao svoj poen i održavao ekipnu razliku. Treći set je donio i promjene u kretanju rezultata. Žuljević je odigrao odlično (168), a Duda vrlo loše (136) pa se situacija skroz okrenula. Iako je Žuljević još uvijek gubio 2:1 u setovima, sada je imao 21 čunj prednosti, pa mu je za poen bilo dovoljno osvojiti zadnji set. Bauk je malo pao u igri, J. Ramić se malo poravio pa je uspio osvojiti treći set, ali sa samo 2 čunja viška pa je prije zadnjeg seta Bauk još imao 34 čunja prednosti. Jedino se kod Ratkovića nije ništa promijenilo. Crnogorac je osvojio i treći set te osigurao prvi poen za Novsku. U zadnjem setu je Crnogorac odigrao najlošije, vjerojatno zbog opuštanja nakon osiguranog poena, ali umjesto da to iskoristi i barem smanji zaostatak u čunjevima Ratković je također odigrao najlošiji set pa je Crnogorac osvojio i zadnji set. Bauk je nastavio sa svojom dobrom igrom, a J. Ramić nije uspio održati razinu iz trećeg seta pa je Bauk osvojio i zadnji set i donio nama prvi poen. Situacija između Žuljevića i Dude je bila iznimno zanimljiva i potpuno suprotna od viđenoga u trećem setu. Sada je Žuljević igrao loše, a Duda dobro pa se prednost u čunjevima topila, a i bilo je sve manje šanse da će Žuljević osvojiti set. Tako je na kraju i bilo. Ne samo da Žuljević nije osvojio set, nego je izgubio i cijelu prednost pa je na kraju Duda ukupno bacio 2 čunja više.

Situacija nakon prvog bloka nije bila dobra. Novska je vodila 2:1 u poenima, ali smo mi imali 15 čunjeva prednosti, zahvaljujući tijesnom porazu Žuljevića i dobrom rezulatatu Bauka.

U drugom bloku su Pofuk, Odrljin i Kolić morali preokrenuti situaciju protiv Brozovića, U. Ramića i Stjepanovića. Pofuk i Brozović su krenuli otprilike podjednako, ali je zahvaljujući boljem čišćenju Brozović osvojio prvi set. Odrljin je startao odlično i sa 163 lagano uzeo prvi set. A Kolić i Stjepanović kao da su igrali ko manje. Na kraju seta je Kolić ipak uspio biti malo bolji i sa skromnih 131 osvojiti prvi set. Brozović u drugom setu nije uspio održati razinu igre iz prvoga pa je Pofuk to iskoristio i izjednačio na 1:1 u setovima. I Odrljin je, kao i Brozović, pao u drugom set, ali U. Ramić to nije znao iskoristiti pa je Odrljin poveo 2:0 u setovima. Kolić je nastavio sa lošom igrom, a Stjepanović je odigrao vlo dobro te osim što je izjednačio na 1:1 u setovima, poveo je 20 čunjeva. 60 hitaca prije kraja susreta, situacija je bila sasvim neizvjesna i bilo tko je mogao završiti kao pobjednik. U trećem setu su i Brozović i U. Ramić popravili igru. Pofuk nije mogao pratiti Brozovića, pa je prije zadnjeg seta gubio 2:1 u setovima i 34 čunja pa je teško mogao do poena. Odrljin je vrhunskom igrom u trećem setu (176) osvojio set i dodatno povećao prednost u čunjevima. Napokon se i Kolić probudio i sa 161 iskoristio pad Stjepanovića (123), poveo 2:1 u setovima i 18 čunjeva. Prije zadnjeg seta, Odrljin je osigurao drugi poen, a Brozović i Kolić su bili na putu da svaki donese po jedan poen svakoj ekipi tako da će ukupni broj srušenih čunjeva vjerojatno odlučiti pobjednika. Srećom, pa smo imali 52 čunja prednosti. To nije previše, ali nije ni malo za jedan set. Na kraju je strah bio neopravdan jer su sva tri igrača Novske pali u zadnjem setu, pa su i Pofuk i Odrljin i Kolić osvojili zadnji set. Pofuk je smanjio, ali nije mogao skroz madohnaditi zaostatak pa je Brozović osvojio treći poen za Novsku, ali to je bilo sve. Odrljin i Kolić su osvojili poene, što je uz ukupno veći broj srušenih čunjeva bilo dovoljno za pobjedu i važna 2 boda.

Zahvaljujući pobjedi i rezultatima na ostalim utakmicama, polu sezonu završavamo na osmom mjestu koje nas ostavlja u ligi i sljedeće godine.