3. KOLO (MEDVEŠČAK 1958 - POŠTAR)

U ovom kolu nas je čekalo uvijek teško gostovanje kod Medveščaka. [zapisnik]

Za nas su susret otvorili, kao i u prvom kolu u Čakovcu, Tomić i Odrljin. A za Medveščak Mađar i Džepina-Bajić. Zahvaljujući katastrofalnoj igri Odrljina, Džepina-Bajić je bez velike muke uzeo sva 4 seta i osvojio prvi poen za Medveščak. S druge strane, Mađar i Tomić su vodili vrlo tijesnu borbu. Tomić je osvojio prvi set i bio na putu da uzme i drugi, ali na kraju je Mađar ipak uspio izvući neodlučan rezultat u drugom setu. Treći set je također bio neizvjestan do samog kraja, ali je i ovaj put Mađar izvukao više iz završnice pa je osvojio treći set, iako za samo jedan čunj. Zahvaljujući prvom setu Tomić je još uvijek imao 6 čunjeva prednosti, ali s obzirom da su oba igrača imala po 1.5 set pobjednika će odlučiti bolja igra u zadnjem setu. Nažalost, Tomić se mučio u pune pa je Mađar prije čišćenja stvorio predmost od 9 čunjeva. U čišćenju je Tomić popravio igru i došao vrlo blizu da nadohnadi zaostatak, ali na kraju nije uspio i Mađar je osvoji zadnji set te donio Medveščaku i drugi poen.

Ratković i Žuljević su u drugom bloku imali težak zadatak da nadohnade minus iz prvog bloka i to protiv Kujundžića i Tonkovića. Ratković je slabo krenuo i izgubio prvi set. I Tonković i Žuljević su kvalitetno startali i prvi set je tijesno osvojio Žuljević (153-150). Ratković se trgnuo u drugom setu i odličnom igrom (158) osvojio drugi set i izjednačio na 1:1 protiv Kujundžića. Nažalost, Žuljević je malo lošije odigrao drugi set i Tonković je to iskoristio i također izjednačio na 1:1 u setovima. Ratković je nastavio sa dobrom igrom i u trećem setu, ali nažalost ni to nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Kujundžića (162) pa je prije zadnjeg seta gubio 2:1 u setovima i imao zaostatak od 22 čunja. Treći set između Žuljevića i Tonkovića je bio neizvjestan od početka do kraja, ali i ovaj put je igrač Medveščaka bio bolji i poveo 2:1 u setovima, ali uz prednost od samo 8 čunjeva. U zadnjem setu Ratković nije uspio održati razinu igre i Kujundžić je bez nekih problema osvojio četvrti set i treći poen za domaćine. Žuljević i Tonković  su u pune odigrali podjednako pa je prije čišćenja Žuljević još imao šansu da osvoji prvi poen za Poštar. Nažalost, očito nije bio naš dan pa je i ovaj dvoboj otišao na stranu Medveščaka, koji je nakon dva bloka vodio 4:0 i imao prednost od 137 čunjeva.

Grubar i Pofuk su u zadnjem paru imali takoreći nemoguć zadatak da protiv Matića i Uzelca pokušaju izvući barem bod za Poštar. Unatoč odličnom startu i Grubara (156) i Pofuka (152) s druge strane je bio raspoloženi Matić (163) pa je samo Pofuk osvojio prvi set. Grubar u drugom setu nije mogao održati razinu igre iz prvog pa je Matić bez nekih problema poveo 2:0 u setovima. Pofuk je malo lošije odigrao drugi set, ali i to je bilo dovoljno da povede 2:0 protiv Uzelca i probudi nam nadu da ćemo osvojiti barem poen. U trećem setu Biloš je zamijenio Grubara, ali nije uspio ništa promijeniti protiv Matića nego se čak i ozljedio pa nije ni igrao zadnji set, tako da je Matić lagano osvojio i peti igrački poen za Medveščak. Treći set se pokazao kao koban i za Pofuka, jer je na njegovu lošu igru (122) Uzelac odgovorio odličnim setom (161) i smanjio zaostatak u setovima na 2:1 i nadohnadio svu razliku koju je Pofuk stekao u prva 2 seta, pa smo još jednom došli u situaciju da će poen osvojiti igrač koji bude bolji u posljednjem setu. Pofuk se uspio vratiti dobroj igri i do samog kraja se nije znalo kome će otići taj zadnji poen. Na kraju je Uzelac, sa samo 3 čunja više, osvojio set i donio Medveščaku i posljednji poen.