5. KOLO (POŠTAR - BOJOVNIK TRILJ)

Nakon poraza protiv Crikvenice, protiv Bojovnika smo morali ekstra zapeti da se što prije vratimo pobjedničkom ritmu. [zapisnik]

U prvom bloku su nastupili Odrljin, Žuljević i Manev. Za Bojovnik su na stazu izašli Lišnić, Pezelj i Ratković. Sva 3 naša igrača su dobro krenula u susret i, da Odrljin nije zabrljao zadnjom balotom, sva trojica bi osvojili set. Nažalost, Odrljin je zadnjim hitcem u pune srušio samo 4 pa je taj set podijelio sa Lišnićem. Taj zadnji hitac je očito ostavio traga na Odrljinu pa je drugi set odigrao loše. Lišnić je to iskoristio i poveo 1.5:0.5 u setovima i stvorio sebi 21 čunj prednosti. Srećom, Žuljević i Manev su igrali odlično. Žuljević je lagano osvoji oba seta protiv, danas lošeg, Pezelja. Manev je igrao još bolje (161 i 165), ali Ratković je ipak uspio osvojiti drugi set, iako za samo jedan čunj. U trećem setu se Odrljin vratio u igru i vrlo dobrom igrom (155) iskoristio pad Lišnića i nadoknadio cijeli zaostatk te čak i prešao u vodstvo prije zadnjeg seta, ali samo za 1 čunj. Žuljević je također odigrao dobro, ali je Pezelj treći set odigrao puno bolje nego prva 2 (165) pa je smanjio zaostatak za Žuljevićom. I Manev i Ratković su pali nakon tijesne borbe u drugom setu, ali je Ratković bio malo bolji pa je nakon 3 seta Manev gubio 2:1 u setovima, ali je vodio 16 čunjeva. Pezelj se u zadnje msetu vratio lošoj igri pa je Žuljević to lagano priveo kraju i donio nam prvi poen. Lišnić se trgnuo, ali Odrljin je nastavio sa dobrom igrom iz trećeg seta i na kraju osvojio set i donio Poštaru drugi poen. Manev ni zadnji set nije uspio osvojiti protiv raspoloženog Ratkovića pa je izgubio poen, iako je bacio više čunjeva.

Nakon prvog bloka nismo imali sva 3 poena, ali smo vodili 2:1 i imali prednost od 66 čunjeva.

U drugom bloku su za Poštar nastupili Pofuk, Grubar i Kolić, a za Bojovnik Bošnjak, Čuklin i Vukasović. Nije dobro krenulo za nas. Pofuk i Grubar su loše startali i obojica izgubili prvi set. Srećom pa je Kolić poveo protiv Vukasovića, iako za samo jedan čunj. U drugom setu potpuno suprotna slika. Pofuk i Grubar popravljaju svoju igru, koriste pad protivnika i obojica osvajaju set. Ali zato Kolić pada u igri i gubi drugi set. Činilo se da nas opet čeka teška i neizvjesna utakmica. Pofuk se cijelo vrijeme mučio pa je treći set opet odigrao nešto lošije i izgubio. Grubar nije odigrao posebno dobro, ali je i to bilo dovoljno za neraspoloženog Čuklina pa je osvojio treći set. Kolić je treći set odigrao maestralno (176) i poveo 2:1 u setovima. Prije zadnjeg seta, Kolić i Grubar su vodili 2:1 u setovima, s tim da je Kolić imao i 45 čunjeva prednosti, a Grubar 17. Pofuk je gubio 2:1 u setovima i imao zaostatak od 19 čunjeva. Grubar i Kolić su izgubili zadnji set, ali su sačuvali svoju prednost u čunjevima tako da su obojica osvojili poen. Pofuk je također osvojio zadnji set, ali nije uspio nadoknaditi zaostatak pa je na kraju Bošnjak osvojio drugi poen za Bojovnik.

Na kraju smo pobijedili rezultatom 6:2, uz najbolji ekipni rezultat u sezoni (3517), pa sa optimizmom očekujemo gostovanje na Plitvicama sljedeći tjedan.