4. KOLO (CRIKVENICA - POŠTAR)

Napokon je došlo vrijeme i da vidimo jednu novu kuglanu. Novi gradovi, novi klubovi i nove kuglane je jedna od pozitivnih stvari kod ispadanja u drugu ligu. Kod MKK Rijeka, na kuglani Mlaka, smo igrali prije 2 godine kad je MKK Rijeka bio u prvoj ligi pa je ovaj posjet Bakru bio prilika da isprobamo novu kuglanu. [zapisnik]

Objekat lijepo izgleda, ali nismo imali puno vremena za uživanje jer nas je čekala Crikvenica koja u prva 3 kola nije uzela niti jedan bod pa im je pobjeda protiv nas bila prijeko potrebna.

U prvom paru za Crikvenicu su nastupali Ružić i S. Jelovac, a za Poštar kombinacija iskustva i mladosti, Žuljević i Pofuk. Ružić je igrao vrlo dobro, a Žuljević se nikako nije mogao naći u čišćenju pa je Ružić dobio prva 3 seta i osigurao prvi poen za Crikvenicu. S druge strane, Pofuk je odlično otvorio susret i poveo 2:0 u setovima. S. Jelovac je također dobro igrao pa je Pofuk imao prednost od samo 10 čunjeva, iako je na polovici igre imao 310. U trećem setu je S. Jelovac pojačao svoju igru (157), a Pofuk odigrao loše (134), pa je prednost u čunjevima otišla na stranu Jelovca. Prije zadnjeg seta Žuljević je gubio 3:0, a Pofuk je vodio 2:1 u setovima, ali je gubio 13 čunjeva pa je postojala opasnost da izgube oba naša igrača u prvom bloku. Srećom, Žuljević je u zadnjem setu iskoristio pad Ružića i barem smanjio zaostatak u čunjevima. A Pofuk se trgnuo i opet dobro zaigrao u zadnjem setu pa je na kraju pobijedio S. Jelovca sa 3:1 u setovima.

Tako da je nakon prvog bloka rezultat bio 1:1, uz prednost Crikvenice od 20 čunjeva.

U drugom bloku su za Crikvenicu nastupali K. Jelovac i Kalafatić, a za Poštar Odrljin i Manev. U prvom setu smo vidjeli nešto što se ne događa često, oba para su ostala neriješeno. Naokn prvog seta Manev je podigao svoju razinu igre i rutinirano osvojio sljedeća 3 seta protiv Kalafatića i donio nam drugi poen. Nažalost, Odrljin u drugom setu nije iskoristio lošu igru K. Jelovca (130) nego je zahvaljujući vrlo lošoj igri u čišćenje (33) bacio samo 124 i izgubio taj set. Izgledalo je da treći set donosi promjenu. Iako je K. Jelovac u pune igrao vrlo dobro (103), Odrljin je odigrao odlično (111) i vratio se u igru. Nažalost, čišćenje je opet donijelo neshvatljivo lošu igru Odrljina (33) pa je nakon 3 seta gubio 2.5:0.5 tako da je K. Jelovac osigrao drugi poen za Crikvenicu. U zadnjem setu je jedino preostala borba za čunjeve jer je postajalo očito da će partija biti neizvjesna do samog kraja. Srećom, K. Jelovac je loše odigrao zadnji set (126), ali nažalost Odrljin to nije previše iskoristio nego je sa 131 samo malo smanjio zaostatak u čuenjvima.

Nakon drugog bloka rezultat je bio 2:2, ali srećom prešli smo u vodstvo sa čunjevima, pa makar i za samo 16.

U zadnjem bloku su za Crikvenicu igrali Bore Juričević (njihov najbolji igrač) i Todorović pa su Grubar i Kolić znali da ih čeka teških 120 hitaca. Juričević je opravdao očekivanja i na polovici igre je imao 307 te vodio 2:0 u setovima. Srećom, Grubar je također dobro igrao pa je bio u zaostatku samo 9 čunjeva. Kolić je odlično startao (148) i osvoji prvi set, ali je drugi set odigrao vrlo loše (127) pa je na polovici zadnjeg bloka imao 1:1 u setovima i prednost od 3 čunja. Tako da smo 60 hitaca prije kraja susreta još uvijek imali pobjedu od 5:3, ali prednost od samo 10 čunjeva nam nije davala prostor za opuštanje. Kolić se vratio dobroj igri u trećem setu (144), osvojio ga i poveo 2:1 pa je izgledalo da će osvojiti i treći poen za Poštar. Međutim, Juričević je još podigao svoju igru i odličnim trećim setom (163) poveo 3:0 protiv Grubara i osigurao Crikvenici treći poen. Pitanje pobjednika je još bilo sasvim otvoreno jer je razlika u čunjevima bila ispod 10. Juričević i Grubar su odigrali vrlo izjednačeno u pune, ali Kolić je bio nešto bolji od Todorovića pa smo u zadnjih 15 hitaca ušli sa prednošću od 19 čunjeva. Ta prednost se polako topila i 3 hitca prije kraja rezultat je bio sasvim neizvjestan. Kolić i Todorović su napravili prelaz i obojica su zadnjim hitcem imali bacanje u pune, ali nažalost Grubar je predzadnjim hitcem promašio čunj za prelaz i to je odlučilo pobjednika. Iako je Kolić zadnjim hitcem srušio svih 9 čunjeva to nije bilo dovoljno i na kraju je Crikvenica pobijedila uz samo 5 čunjeva prednosti.