3. KOLO (POŠTAR - KORANA)

Došlo je vrijeme i za prvu domaću utakmicu sezone. [zapisnik]

U prvom bloku su igrali Tomić, Žuljević i Odrljin. S druge strane, za Koranu su igrali Obajdin, Vuković i I. Bogović. Žuljević je osjetio bol u nozi odmah nakon početka utakmice, ali je stisnuo zube i osvoji prva 2 seta. Tomić još uvijek trži svoju igru pa je izgubio prva 2 seta. Odrljin je igrao dobro, ali je I. Bogović izvrsnom igrom u drugom setu (159) ipak uspio izjednačiti na 1:1 u setovima. Tako da je na polovici prvog bloka sve još bilo otvoreno. Nažalost, Tomić je nastavio sa lošom igrom pa je Obajdin osvojio i treći set i time osigurao prvi poen za Koranu. I. Bogović nije mogao održati razinu igre iz drugog seta, tako da je Odrljin bez većih problema poveo 2:1 u setovima uz prednost od 38 čunjeva pa je u zadnjem setu samo morao očuvati tu prednost za poen Poštara. Pravi podvig u trećem setu je ostvario Ivan Budiša, koji je ušao umjesto ozljeđenog Žuljevića, i odličnom igrom, posebno u čišćenje, osvojio treći set i osigurao poen za Poštar. Tomić nije uspio osvojiti ni zadnji set, Budiša je i zadnji set odigrao neloše, ali ne dovoljno da ga osvoji pa je samo Odrljin osvojio zadnji set i dodatno povećao prednost u odnosu na I. Bogovića.

Nakon prvog bloka smo vodili 2:1 u poenima, ali smo imali samo 5 čunjeva prednosti tako da je utakmica bila još sasvim otvorena.

U drugom bloku su za Poštar nastupili Pofuk, Grubar i Manev, a za Koranu Holjevac J. Bogović i Petrović. Pofuk je odlično krenuo u susret i poveo 2:0 u setovima, uz 21 čunj prednosti. Slično je bilo i kod Maneva, koji je također poveo 2:0 u setovima i imao 19 čunjeva prednosti. Ali je zato Grubar protiv J. Bogovića gubio 2:0 u setovima, srećom uz zaostatak od samo 6 čunjeva. Sva 3 igrača Poštara su nastavili sa dobrim igrama i u posljednja 2 seta. Manev je bez problema priveo igru kraju i sa 4:0 u setovima osvojio poen. Međutim, drama se odvijala kod Grubara i Pofuka. Iako je Pofuk igrao vrlo dobro, Holjevac je drugu polovicu odigrao izvrsno (314) te osvojio oba seta, nadohnadio zaostatak u čunjevima i na kraju tijesno osvojio poen (597:590). Između Grubara i J. Bogovića je bilo još neizvjesnije. Sva 4 seta su završila uz sitnu razliku od 3 ili 4 čunja. J. Bogović je osvojio prva 2, a Grubar druga 2 te je na kraju Grubar osvojio i poen, uz minimalnu prednost (594:593) i to samo zato što je J. Bogović zadnjim hitcem promašio čunj. Da ga je pogodio, podijelio bi bod sa Grubarom.

Na kraju smo pobijedili 6:2, što ne pokazuje koliko je neizvjesna utakmica bila. Korana je pokazala odličnu igru i na tome im čestitamo.