13. kolo (Poštar - Medveščak)

Svaka utakmica do kraja sezone će nam biti bitna u borbi za opstanak, pa je bilo vrlo važno što smo utakmicu protiv Medveščaka svi dočekali zdravi.

Kolić je odlučio snažno krenuti u utakmicu pa su u prvom bloku na stazu izašli Odrljin, Žuljević i Kolić. Medveščak im je odlučio suprotstaviti Džepinu Bajića, Vikerta i Mađara.

Svi su dobro krenuli, a posebno Odrljin i Kolić koji su susret otvorili sa 106, odnosno 105 u pune. Žuljević je gubio u pune par čunjeva, ali je to nadoknadio nešto boljom igrom u čišćenje i osvojio prvi set. Odrljin, a posebno Kolić, su nastavili sa dobrom igrom i sigurno uzeli prvi set sa rezultatima 159 i 165. Žuljević (163) i Kolić (173) su izvrsnom igrom lagano osvojili drugi set, dok je Odrljin vodio tijesnu borbu sa Džepinom Bajićem, ali na kraju ipak uzeo set sa 150:148. Tako da su nakon polovice prvog bloka sva 3 igrača Poštara vodila 2:0 u setovima i imala prednost od velika 92 čunja. Igrači Medveščaka nikako nisu uspjevali popraviti svoju igru pa su svi naši igrači, uz dobru igru, bez ikakvih problema osvojili i treći set i sva 3 poena u prvom bloku. Samo je ostalo pitanje kakva će biti ukupna razlika nakon četvrtog seta. Odrljin i Žuljević su malo pali u zadnjem setu pa je Džepina Bajić to iskoristio i osvojio barem jedan set protiv Odrljina i smanjio razliku za samo 4 čunja. S druge strane, Vikert nijie iskoristio pad Žuljevića te je taj dvoboj završio pobjedom Žuljevića 4:0. Kolić i Mađar su se opustili u zadnjem setu i odigrali maestralan dvoboj. Iako je Kolić odigrao odlično (166), set je ipak pripao Mađaru zahvaljujući odličnoj igri i rezultatu (171), posebno u čišćenje (71).

Nakon prvog bloka smo bili više nego zadovoljni rezultatskim stanjem. Vodili smo 3:0, uz prednost od 158 čunjeva tako da su igrači drugog bloka imali zadatak očuvati taj rezultat i lagano privesti utakmicu kraju.

U drugom bloku, za Poštar su nastupili Bauk, Grubar i Pofuk, a za Medveščak Matić, Filipančić i Pavić.

Izuzev Grubara, svi igrači su odlično startali. Iako je bacio dobro (154) Pofuk je izgubio prvi set od Pavića (163). Filipančić (159) je iskoristio loš start Grubara (138) i stvorio prednost od 20 čunjeva. Matić je krenuo najlošije od Medveščakovih igrača (150), a Bauk najbolje od Poštarevih (161) pa je to malo ublažilo šok otvaranja drugog bloka. Nažalost, u drugom setu smo prošli još lošije nego u prvom. Grubar nikako nije mogao naći igru pa je izgubio i drugi set (142:149). Pofuk je odigrao vrlo loše (129), ali srećom Pavić to nije iskoristio da stvori veću prednost (132). Bauk je nastavio sa odličnom igrom (160), ali je očito i Matić bio raspoložen pa je osvojio drugi set sa odličnih 168.

Na polovici drugog bloka, Grubar i Pofuk su gubili 2:0 u setovima, a ukupna razlika se smanjila na 121 čunj. Srećom, Bauk je igrao dobro i još smo imali veliku prednost iz prvog bloka.

Pofuk se oporavio nakon drugog seta i treći opet odigrao dobro (143), ali nažalost Pavić je bio bolji (155) i time poveo 3:0 u setovima i osigurao prvi poen za Medveščak. Grubar se napokon trgnuo i osvojio treći set 151:144. Bauk je nastavio sa odličnom igrom (168) i Matić to nije mogao pratiti (138) pa je Bauk poveo 2:1 u setovima i stvorio sebi ugodnu prednost od 33 čunja prije zadnjeg seta. Ukupnu razliku smo vratili skoro na razinu prije početka drugog bloka (147) tako da su, prije zadnjeg seta, šanse za išta osim naše pobjede bile samo na razini teorije.

Pofuk i Pavić su i zadnji set odigrali kao i prva tri, tijesno i na kraju je Pavić uzeo i četvrti set. Grubar je dobro odigrao taj zadnji set, ali je Filipančić bio za malo bolji 149:151 pa je sa 3:1 u setovima osvojio i drugi poen za Medveščak. Matić se opet podigao u zadnjem setu, ali dovoljno samo za neriješeno protiv raspoloženog Bauka (159:159) tako da je Bauk osvojio poen za Poštar 2.5:1.5 u setovima.

Sljedeće kolo (23.02.) nas čeka gostovanje kod Zadra. Ponovimo li dobru igru, imat ćemo velike šanse da sa gostovanja donesemo kući vrlo vrijedne bodove u borbi za opstanak. Do kraja je još samo pet kola, a pet klubova unutar 2 boda čeka neizvjesna borba do samog kraja.