Prva 3 kola

3. kolo (Poštar - Zaprešić) [zapisnik]

Iako je Zaprešić i ove sezone glavni kandidat za naslov prvaka, utakmice protiv Poštara im nikada nisu bile lagane, pa tako ni ovog puta. U prvom bloku Odrljin protiv Maneva nije mogao doći do poena, ali je uzeo 2 seta i nastojao izgubiti sa što manjom razlikom. Na kraju je bilo 37 čunjeva prednosti za igrača Zaprešića. Grubar i Vlakevski su se za poen borili doslovno do zadnjeh hitca. Na kraju je bilo 2:2 u setovima, ali je Grubar bacio 2 čunja više i donio bod za Poštar. Žuljević je maestralnom igrom pobjedio Bogdanovića 3:1 u setovima uz prednost od 36 čunjeva. Tako da smo nakon prvog bloka vodili 2:1 i imali prednost od 1 čunja.

Bauk je očekivano izgubio od Bolanče i to za 89 čunjeva. Sve je moguće, ali realno je teško bilo za očekivati da Kolić i Pofuk mogu pobijediti Mancea i Štoklasa sa velikom razlikom, tako da nam je jedina šansa da osvojimo bod bila da obojica uzmu poen. Pofuk je odigrao odlično i iako je izgubio prvi set, osvojio je sljedeća 3 i donio nam treći poen. Nažalost, Kolić je bio potpuno neraspoložen za igru i iako se Štoklas mučio prva 2 seta, uz Kolićevih katastrofalnih 258 čunjeva nije mu bilo problem povesti 2:0 u setovima. Zadnja 2 seta Kolića je zamijenio Biloš. Štoklas je našao svoju igru i nezagrijani Biloš je mogao samo odbacati balote do kraja bez ikakvog utjecaja na rezultat. Na kraju je Zaprešić pobijedio 5:3, zahvaljujući ogromnoj prednosti od 184 čunja, iako smo igračke poene podijelili (3:3).

 

2. kolo (Kandit - Poštar) [zapisnik]

Tjedan kasnije, u Osijeku smo nastavili sa dobrom igrom iz prvog susreta. U prvom bloku, Odrljin je uzeo sva 4 seta i donio 28 čunjeva prednosti. Žuljević je odigrao 2:2 u setovima, ali zahvaljujući odličnoj igri u prvom setu i katastrofalnoj igri protivnika (111 : 161), ukupno nam je donio drugi drugi poen i 38 čunjeva prednosti. Kolić je poveo 2:0 u setovima, ali je Biloš u drugom dijelu to uspio nadoknaditi i na kraju donijeti prvi poen za Kandit, sa samo 7 čunjeva više od Kolića. Tako smo nakon prvog bloka vodili 2:1 u poenima i imali 59 čunjeva prednosti.

Nažalost, tu smo i stali. Vrlo lošom igrom u drugom bloku, Grubar, Pofuk i Biloš u niti jednom trenutku nisu imali nikakve šanse za pobjedu pa je susret na kraju zasluženo otišao na stranu Kandita.

 

1. kolo (Poštar - Mertojak) [zapisnik]

Kao i uvijek, utakmica protiv Mertojaka je donijela poseban naboj i tvrdu utakmicu. Krenulo je odlično za nas. Nakon prva 2 seta, Žuljević protiv Grivičića i Odrljin protiv Totića su vodili 2:0 u setovima, dok je Kolić protiv Marinovića vodio 1.5:0.5. Sve je mirisalo na senzaciju. Do kraja, Žuljević je rutinski priveo kraju borbu protiv Grivičića i iako je izgubio zadnji set donio nam je prvi bod i 49 čunjeva prednosti. Marinović i Kolić su nastavili tijesnu borbu pa je nakon neriješenog drugog seta, Kolić treći set dobio sa 3 čunja prednosti, a zadnji sa 6. To je značilo drugi bod za Poštar i još 28 čunjeva prednosti. Jedino je Totić uspio nadohnaditi zaostatak, dobio druga 2 seta i donio Mertojaku prvi bod i smanjio im zaostatak za 27 čunjeva. Tako da je nakon prvog bloka Poštar vodio 2:1 u poenima i imao prednost od 50 čunjeva.

U drugom bloku, Kovač je lagano dobio Bauka i Biloša sa 4:0 u setovima i 84 čunja. Grubar i Muše te Pofuk i Dimitrovski su vodili veliku borbu za svaki čunj i svaki set. Nakon 2 seta, Grubar i Muše su bili izjednačeni (1:1) u setovima, uz 5 čunjeva prednosti za Grubara. Pofuk je vodio 2:0, ali također uz malu prednost od samo 9 čunjeva. Treći set je Grubar dobio, a Pofuk izgubio i to obojica za puno čunjeva (Grubar +28, Pofuk -29). Prije zadnjeg seta, Grubar je imao prednost 2:1 u setovima i 33 čunja, a Pofuk je vodio 2:1 u setovima, ali je zaostajao 20 čunjeva. Dakle, Poštar je imao 2 poena iz prvog bloka, a Mertojak 1 poen iz prvog i jedan poen iz drugog bloka, te je Poštar vodio za 2 velika čunja. U tom su trenutku bili mogući svi rezultati, od pobjede Poštara 6:2 do pobjede Mertojaka 6:2. Zadnji set je Grubar izgubio od Muše, ali je zadržao ukupnu prednost i donio nam treći poen. Kovač je dodatno povećao prednost u čunjevima za Mertojak pa je borba između Pofuka i Dimitrovskog odlučivala o konačnom ishodu. Dobrom igrom u čišćenje, Pofuk je u zadnjih 5 hitaca uspio izboriti set i iako je ukupno imao manje čunjeva, donio nam je treći poen i prvi bod ove sezone.