18. KOLO (KANDIT - POŠTAR)

Zadnje kolo je prošlo vrlo slično ostatku sezone. [zapisnik]

U zadnjem kolu sezone, susret u Osijeku su započeli Bradarić, Žuljević i Biloš. S druge strane su bili Šipalo, Jeličić i Biloš. Početak je bio vrlo loš. Iako su Bradarić i Biloš startali sa dobrih 144 čunja, protivnici su bili bolji pa su obojica izgubili prvi set za par čunjeva. Žuljević je slabo startao (129), pa je on prvi set izgubio za skoro 20 čunjeva. U drugom setu, Biloš je malo pao u igri (131), a Bradarić je odigrao katastrofalno (107) pa su obojica gubili 2:0 u setovima. Srećom, Žuljević se podigao svoju igru (149) pa je barem on osvojio drugi set. Biloš je izgubio i treći set i to je Kanditu donijelo prvi poen. Žuljević je nastavio sa podizanjem razine svoje igre pa je osvoji i treći set (166:138), a Bradarić se vratio na razinu iz prvog seta, osvojio treći set (147:137) i ostavio nadu da može osvojiti poen. Nažalost, zadnji set nam nije donio ništa dobro. Biloš je opet izgubio (132:139), Bradarić je opet odigrao katastrofalno (119:151) pa je Kandit došao i do drugog poena. Srećom po nas, Žuljević je uspio osvojiti i zadnji set (147:131) pa je susret još bio otvoren prije drugog bloka.

Nakon prvog bloka, Kandit je vodio 2:1 i 87 čunjeva.

Zadatak da okrenu rezultat su dobili Odrljin, Kolić i Pofuk, a u tome su ih trebali spriječiti Salai, Vuka i Rupčić. Odrljin (132) i Pofuk (134) nisu dobro startali pa su izgubili prvi set. Srećom, Kolić je startao vrhunski (161) pa je, ne samo nadoknadio ono što su izgubili Odrljin i Pofuk nego je čak i smanjio dio zaostatka iz prvog bloka. Odrljin se popravio u drugom setu (149) pa je izjednačio na 1:1 u setovima te poveo 7 čunjeva. Nažalost, Pofuk je izgubio i drugi set i ukupno je gubio 23 čunja. Kolić je nastavio sa vrhunskom igrom (166) pa je poveo 2:0 u setovima i napravio razliku od čak 65 čunjeva. Ukupno smo prednost Kandita iz prvog bloka uspjeli smanjiti na 38 čuenjva i čekala su nas dva zanimljiva seta. Treći set je bio najbolji za nas u cijelom susretu pa su tako Odrljin (146), Kolić (159) i Pofuk (146) osvojili set. Time je Odrljin poveo 2:1 u setovima i 9 čunjeva. Kolić je poveo 3:0 u setovima i ogromnih 80 čunjeva. A Pofuk je gubio 1:2 u setovima i 7 čunjeva. Ukupno, Kolić je osigurao 2 poen za Poštar pa je rezultat u poenima bio 2:2, a u čunjevima je Kandit još uvijek imao prednost, ali samo 7 čunjeva. S obzirom da su Odrljin i Pofuk vodili ili gubili 2:1 u setovima i imali manje od 10 čunjeva razlike, prije zadnjeg seta je još sve bilo otvoreno.

Kolić nije uspio održati vrhunsku razinu igre iz prva 3 seta pa je zadnji set odigrao vrlo loše (125). Vuka je to barem malo iskoristio i nadoknadio 13 čunjeva. Pofuk je zadnji set odigrao odlično (150) i osvojio ga, ali nažalost uz samo 3 čunja prednosti pa je ukupno izgubio poen za 4 čunja. Da je Odrljin dobio zadnji set sa više od 17 čunjeva prednosti, Poštar bi uspio izvući barem bod. Nažalost, ne samo da Odrljin nije uspio dobiti set sa potrebnih 17 čunjeva prednosti, nego je set i izgubio za 10 čunjeva (130:140) što je ukupno bilo dovoljno da izgubi i poen i to samo za 1 čunj.

Tako da je ukupno Kandit pobijedio 6:2, uz prednost od 25 čunjeva.

Iako smo ove godine u gostima kod Zaprešića, Grmoščice i Osijeka uzeli po bod, nismo to iskoristili, pa sezonu završavamo na ne baš dobrom 8-om mjestu. Ostaje nam nada da ponovimo dobre igre u kupu od prošle sezone i tako izborimo nastup u Europskim natjecanjima.