17. KOLO (POŠTAR - NOVSKA)

Iako je susret s Novskom od starta bio lišen rezultatske napetosti jer se položaj na tablici za oba kluba više ne može značajno mijenjati, ipak smo publici pružili zanimljiv susret. [zapisnik ] [snimka]

Prije utakmice, šanse za bitne promjene na tablici su bile zanemarive, a i mislili smo da ćemo Novsku moći pobjediti i sa ponekom zamjenom pa su priliku za nastup dobili Biloš i Pofuk, koji ove sezone nisu ostvarili puno nastupa.

Za Poštar su susret započeli Grubar, Bradarić i Biloš, a za Novsku Brozović, Duda i Jakovljević. Utakmica nije mogla početi bolje, sva tri igrača Poštara su odigrali preko 150 i dobili prvi set. Istina, ne uz preveliku razliku, jer su i igrači Novske dobro krenuli u utakmicu. Drugi set je prošao potpuno drugačije, igrači Novske su odigrali malo bolje, igrači Poštara malo lošije pa su svi bili izjednačeni (1:1), Grubar je vodio 10 čunjeva (301:291), Bradarić je gubio 4 čunja (297:301), a Biloš je bio potpuno izjednačen (285:285).

Brozović je treći set odigrao odlično (119 u pune), poveo 2:1 i 11 čunjeva protiv Grubara. Bradarić je nastavio sa padom u igri i Duda je to iskoristio te uz ne pretjerano dobru igru poveo 2:1 u setovima i 10 čunjeva. I Biloš i Jakovljević su loše odigrali treći set, ali je Jakovljević bio malo bolji (129:137) pa je i on poveo 2:1 u setovima, uz prednost od 8 čunjeva. Iako su prije zadnjeg seta sva 3 igrača Novske vodili 2:1 u setovima, razlika u čunjevima je bila malena kod svih pa je krajnji ishod još uvijek bio potpuno otvoren.

U zadnjem set, Grubar i Brozović su vodili tijesnu bitku, ali je na kraju Brozović uzeo set (146:148) i bod. U druga dva dvoboja, Bradarić i Biloš su odigrali loše (136 i 138) dok su Duda i Jakovljević odigrali odlično (154 i 157) pa je Novska povela 3:0 u poenima i stvorila prednost od 68 čunjeva pa je igrače Poštara u drugom bloku čekao težak zadatak spašavanja rezultata.

U drugom bloku za Poštar su igrali Odrljin, Totić i Pofuk, a za Novsku Poleto, Zboril i Jajtić. Poleto je startao bolje od Odrljina i uzeo prvi set, 142:151. Totić protiv Zborila (157:139) i Pofuk protiv Jajtića (143:123) su startali bolje, uzeli prvi set i smanjili ukupnu razliku na 39 čunjeva. Odrljin i Poleto su drugi set nastavili istim ritmom tj. pobjedom Poleta (147:156). Pofuk i Jatić su također odigrali drugi set vrlo slično prvome (143:129). Totić je i drugi set nastavio sa odličnom igrom (157), ali Zboril je odigrao vrhunski (163) pa je izjednačio na 1:1 u setovima.

S obzirom da su nam za pobjedu trebala sva 3 boda u drugom bloku i da nadohnadimo 68 čunjeva zaostatka, 2 seta prije kraja situacija nije uzgledala dobro. Odrljin je gubio 2:0 i 18 čunjeva. Totić je imao 1:1 u setovima i vodio 12 čunjeva, a Pofuk je vodio 2:0 i vodio 34 čunja. Ukupno, zaostajali smo još 40 čunjeva.

Pofuk je nastavio sa ujednačenom igrom, ali Jajtić je podigao svoju igru pa su treći set ostali neriješeno (144:144), čime je Pofuk poveo 2.5:0.5 u setovima i donio Poštaru prvi poen. Zboril je nastavio sa dobrom igrom, ali srećom je Totić odigrao vrhunski (171:151) pa je poveo 2:1 u setovima i stvorio prednost od 32 čunja pa je bilo za očekivati da će to biti i drugi poen za Poštar. Da bi ostala šansa za pobjedu, Odrljin je morao osvojiti treći set. Odigrao ga je na razini prva 2, ali Poleto je i treći set bio bolji (147:159) te donio i četvrti poen za Novsku. Nama je ostala samo nada da nadohnadimo zaostatak i izvučemo barem neodlučan rezultat i bod.

Prije zadnjeg seta, Novska je još imala prednost od 32 čunja. Pofuk je i zadnji set odigrao dobro, ali je Jajtić nastavio sa sve boljom igrom pa je zadnji set čak i osvojio (150:152), te povećao prednost Novske na 34 čunja. Totić je slabo započeo zadnji set (samo 86 u pune), ali je to nadohnadio čudesnom igrom u čišćenje (70) pa je osvojio i zadnji set (156:148) i smanjio prednost Novske na 26 čunjeva. Odrljin je napokon počeo dobro igrati i u pune smanjio Poletovu prednost za 12 čunjeva. Slično se nastavilo i u čišćenje pa su 3 hitca prije kraja svi drugi završili sa igrom, a Odrljin i Poleto su imali punu postavu ispred sebe, a Novska prednost od 6 čunjeva.

Susret koji je trebao biti nezanimljiv došao je do toga da se 3 hitca prije kraja još ne zna konačan ishod i da publika napeto isčekuje kako će se utakmica rasplesti. Nažalost, Odrljin se previše potrošio u stizanju razlike i nije mu ostalo dovoljno koncentracije za još jednu postavu pa je probio i time ugasio svaku nadu Poštarima za osvajanjem barem boda. Na kraju, Novska je došla do druge pobjede u sezoni sa 6 čunjeva prednosti.

Zadnje kolo nas čeka put u Osijek i dvoboj protiv Kandita, gdje ćemo izravnom borbom odlučiti o sedmom i osmom mjestu na tablici.