15. KOLO (ZAPREŠIĆ - POŠTAR)

Velika utakmica i žal za mogućim "čudom". [zapisnik]

Obje ekipe su susret otvorile miješanim (stari-mladi) parom. Za Zaprešić su na stazu izašli Mance i Bogdanovič, a Poštar im je suprotstavio Bradarića i Žuljevića. Prvi set je pokazao da smo došli suprotstaviti se domaćinima, a ne unaprijed otpisati bodove. Oba igrača Poštara su dobila prvi set, Žuljević protiv Bogdanovića za par čunjeva (159:152), a Bradarić je iskoristio slab start Mancea i odmah stvorio 20 čunjeva prednosti (142:162). Žuljević je drugi set odigrao slabo (141), a Bogdanović odlično (173) pa je izjednačio na 1:1 u setovima i poveo sa 25 čunjeva. Bradarić je uspio uzeti i drugi set, ali sa malom razlikom (148:152). Bogdanović je nastavio sa odličnom igrom pa je osvojio i treći set (165:151) i time poveo sa 2:1 i 39 čunjeva tako da je Žuljević i zadnjem setu imao još samo teoretsku šansu. Na našu sreću, Bradarić je u tijesnoj završnici uspio osvojiti i treći set protiv Mancea (158:158) čime je poveo 3:0 i donio prvi bod za Poštar. Žuljević je podigao igru i zadnji set odigrao najbolje, ali je Bogdanović odigrao vrhunski (181:168) i uzeo prvi bod za Zaprešić. Nažalost, Bradarić nije uspio održati razinu igre iz prva tri seta. Mance je to iskoristio i u zadnjem setu nadohnadio sve čunjeve zaostatka (164:132) i čak ukupno bacio više čunjeva od Bradarića.

Tako da je prvi blok završio rezultatom 1:1 i prednošću Zaprešića od 59 čunjeva.

U drugom bloku za Zaprešić su nastupili Bolanča i Manev, dok su u ekipi Poštara na stazu izašli Kolić i Totić. Prvi set je prošao kao i u prvom bloku, boljom igrom oba igrača Poštara, iako su sva četvorica odigrali ispod svoje razine. Kolić je Bolanču dobio za 12 čunjeva (133:145), a Totić Maneva za 4 čunja (148:152). Bolača je u drugom setu popravio svoju igru, ali mu to nije bilo dovoljno protiv maestralnog Kolića (160:183) pa je Kolić poveo sa 2:0 i imao prednost od 35 čunjeva. S druge strane, Manev je još tražio svoju igru pa je Totić to iskoristio i uzeo i drugi set (145:169), poveo 2:0 u setovima i imao prednost od 28 čunjeva. U tom trenutku, situacija nije izgledala nimalo dobro za ekipu Zaprešića jer su Kolić i Totić povei sa 2:0 u čunjevima, nadohnadili ekipni zaostatak iz prvog bloka i čak donijeli Poštaru prednost od 4 čunja. Bolanča je nastavio sa dobro igrom, ali pored raspoloženog Kolića nije imao nikakve šanse pa je izgubio i treći set (159:177). Kolić je ekipi Poštara donio drugi poen i, u tom trenutku, imao prednost od velika 53 čunja. Manev se napokon trgnuo u trećem setu i počeo igrati. i Totć odigrao dobro pa je Manev pobjedu u trećem setu uzeo uz minimalnu prednost (166:165) tako da je Totić imao još 27 čunjeva prednosti prije zadnjeg seta. Kao i Mance u prvom bloku, Bolanča je zadnji set odigrao najbolje (177:163), ali mu je to donijelo jedino da je za 14 smanjio razliku u čunjevima. Manev i Totić su i zadnji set odigrali dosta ujednačeno. Set je na kraju uzeo Manev, ali uz samo par čunjeva prednosti (167:158) pa je Totić donio i treći poen za Poštar.

Tako da je nakon drugog bloka, Poštar vodio 3:1 u poenima, a Zaprešić je imao 2 čunja prednosti. Na vidiku je bila senzacija.

U zadnjem bloku je obje ekipe čekao težak zadatak. Igrače Zaprešića da spase situaciju, a igrače Poštara da privedu priču kraju i ostvare senzaciju. Kod Zaprešića taj teret je pao na Fundu i Fridla, a kod Poštara na Grubara i Odrljina.

U zadnjem bloku je situacija bila potpuno suprotna nego u prva dva. I Fridl i Grubar su loše ušli u susret, ali je Fridl uspio tijesno uzeti prvi set (145:144). Za razliku od njih, Funda i Odrljin su dobro startai, ali je Funda bio bolji (161:157) pa su oba igrača Zaprešića uzeli prvi set. Funda je u drugom setu pao igrom, a Odrljin se popravio (150:174), izjednačio na 1:1 u setovima i poveo sa 20 čunjeva prednosti. Fridl i Grubar su se nastavili mučiti, a Fridl je uzeo i drugi set uz malu prednost (157:150) pa je poveo 2:0 u setovima i 8 čunjeva. 60 hitaca prije kraja, ukupno je ekipa Poštara imala 10 čunjeva prednosti. Funda je u trećem setu nastavio sa padom u igri, a Odrljin je opet odigrao dobro (140:159) pa je poveo sa 2:1 u setovima i 39 čunjeva. Fridl je nastavio sa ujednačenom igrom, a Grubar je odigrao loše kao i Funda pa je Fridl poveo 3:0 u setovima (158:136) i donio Zaprešiću drugi poen. Ukupno, Poštar je još uvijek imao 11 čunjeva prednosti i čekalo nas je neizvjesnih 30 hitaca. Grubar se popravio u zadnjem setu, ali je i taj završio pobjedom Fridla kao i prva tri (150:147) i sve je ovisilo o dvoboju Funde i Odrljina. Poput Bradarića u prvom bloku, Odrljin se očito previše potrošio u prva tri seta pa je zadnji set odigrao katastrofalno (121) i dao priliku Fundi da nadohnadi zaostatak i okrene utakmicu u korist Zaprešića. Srećom, Funda je srušio "samo" 150 čunjeva, što je bilo dovoljno za nadohnaditi ekipni zaostatak, ali ne i pojedinačni pa je Odrljinu pripao četvrti Poštarov poen, a 2 ekipna poena su otišla Zaprešiću koji je na kraju imao 25 čunjeva više od Poštara (3749:3724).

Na kraju je utakmica završila neodlučnim rezultatom i podjelom bodova. S obzirom da smo do zadnjih 30 hitaca imali oba boda, može se reći da smo na kraju mi na gubitku, ali kad se uzme u obzir da je u prvenstvu Zaprešić zadnji put izgubio bod na domaćem terenu prije 6 godina (sezona 2011/2012, poraz 6:2 protiv ekipe Konikom-Osijek), onda i ovaj osvojeni bod zvuči odlično.

Da je Grmoščica pobijedila Bjelovara u gostima prvenstvo bi se iznimno zakompliciralo. Ovako će Zaprešić vjerojatno na kraju ipak biti prvak, a mi se nastavljamo boriti za četvrto mjesto. Prvi korak u toj borbi nam je domaća utakmica protiv Velebita sljedeći tjedan i na njoj ćemo morati nastaviti sa dobrom igrom ako želimo uzeti bodove.