11. KOLO (MKK RIJEKA - POŠTAR)

Rijeka nas je namučila više nego što smo se nadali, ali uspjeli smo osvojiti oba boda. [zapisnik]

Za Rijeku su utakmicu otvorili Perušić i Načinović, a za Poštar su na stazu izašli Grubar i Bradarić. Grubar je loše počeo i gubio 2:0 u setovima. Bradarić je prvi set izgubio samo za 1 čunj, a drugi je uvjerljivo dobio zahvaljujući vrlo lošem rezultatu Načinovića (116) pa je imao prednost u čunjevima uz neodlučan rezultat u setovima. I Grubar i Bradarić su popravili igru i postigli bolje rezultate u drugih 60 hitaca. Međutim, i Perušić je nastavio sa dobrom igrom i pobijedio Grubara sa 3:1 u setovima i razlikom od 8 čunjeva. Bradarić je odličnom igrom uzeo druga 2 seta i pobijedio rezultatom 3:1 u setovima uz razliku od 78 čunjeva.

U drugom paru su za Rijeku nastupili Frelih i Grbac, a za Poštar Odrljin i Totić. Frelih i Odrljin su igrali otprilike podjednako pa je nakon 2 seta rezultat bio 1:1, uz prednost Odrljina od 9 čunjeva. Totić je igrao vrhunski pa Grbac nije imao nikakvu šansu, tako da je Totić poveo 2:0 u setovima i 31 čunj. Nakon 60 hitaca, Grbac je izašao zbog ozljede, a umjesto njega je ušao Šušnjar. Iako je Šušnjar odigrao dobro, nije imao nikakvu šansu pored izvrsnog Totića koji je srušio 636 čunjeva i uzeo sva 4 seta. Odrljin je treći set tijesno dobio, ali je u zadnjem setu odigrao vrlo loše. Frelih je to iskoristio i odličnom igrom u zadnjem setu (159) nadohnadio raziku u čunjevima i osvojio poen za Rijeku.

Nakon 2 para, rezultat je bio 2:2, uz prednost Poštara od 123 čunja tako da smo takoreći osigurali jedan bod. Još nam je trebao barem jedan poen u trećem bloku da uzmemo oba boda.

Milinković i Mesarić iz Rijeke te Kolić i Pofuk iz Poštara su krenuli u zadnji blok. Pofuk je igrao vrlo loše pa ga je nakon 60 hitaca zamijenio Biloš. Iako je je Biloš odigrao bolje, to nije bilo dovoljno jer je i Mesarić pojačao igru u druga 2 seta tako da je uzeo sva 4 seta i donio Rijeci treći poen. Milinković i Kolić su vodili tijesnu i neizvjesni borbu. Kolić je prvi set dobio za 3 čunja, a drugi izgubio za 2. Tijesna borba se nastavila u trećem setu kojega je opet dobio Milinković za 2 čunja tako da je nakon 3 seta rezultat bio 2:1 za Milinkovića, uz prednost od jednog čunja. Srećom, Milinković je zadnji set odigrao vrlo loše (122), a Kolić vrlo dobro (153) čime je donio Poštaru peti poen i oba boda.

Znali smo da će nam Žuljević nedostajati, ali nismo mislili da ćemo se toliko mučiti. Bitno da smo uzeli oba boda i sada nas čeka gradski derbi protiv Mertojaka. Pobjeda u toj utakmici nam treba da ostanemo u borbi za medalje.