6. KOLO (POŠTAR - ZAPREŠIĆ)

Kao i više puta do sada, utakmica sa Zaprešićom je bila neizvjesna do samoga kraja. [zapisnik]

Za Poštar, u prvoj skupini su nastupili Bradarić, Kolić i Žuljević. Zaprešić im je suprotstavio Mancea, Bogdanovića i Maneva.

Sve 3 para su vodila tijesnu borbu u prvom setu. Iako su i Bradarić i Mance loše započeli susret, Bradarić je uspio uzeti prvi set sa 132:129. Kolić i Bogdanović su bili bolji, ali Kolić nije uspio odigrati dovoljno dobro i izgubio je prvi set sa 142:147. Žuljević i Manev su pokazali najbolju igru i najveće rezultate, ali i ovaj je dvoj tijesno otišao na stranu Zaprešića, 156:151. Nažalost, Žuljević se ozljedio početkom drugog seta, što je vjerojatno odredilo daljni tijek utakmice, pa i konačni rezultat. Kratka pauza, zbog ozljede i zamjene Žuljevića, je ostavila traga na igračima pa su neki u drugom setu bacili lošije rezultate. Bradarić je dobro odigrao i sa 157 uzeo drugi set te poveo sa 2:0 i 23 čunja. Kolić ni u drugom setu nije uspio odigrati dovoljno dobro pa je nakon polovice igre gubio sa 2:0 i 16 čunjeva. Biloš je ušao kao zamjena umjesto Žuljevića i iako je Manev loše odigrao (132), nezagrijani Biloš mu nije mogao parirati i skupa sa Žuljevićom je bacio samo 106 u drugom setu pa je Manev poveo sa 2:0 i 31 čunjom. Svi igrači Poštara su loše odigrali i izgubili treći set pa je Mance protiv Bradarića smanjio na 2:1 i na samo 8 čunjeva zaostatka, a a Bogdanović i Manev su uzeli i treći set, poveli 3:0 i osigurali Zaprešiću barem 2 poena u prvoj skupini. Kolić i Biloš tj. Bogdanović i Manev su u zadnjem setu nastavili otprilike na istoj razini igre pa su Bogdanović i Manev uzeli i četvrti set te napravili 91 čunj prednosti. Bradarić i Mance su bili podjednaki u zadnjem setu. Na kraju je Mace uzeo set, ali za samo jedan čunj (142:143). Tako da je Bradarić uspio sačuvati sakupljenu prednost i donijeti jedan poen za Poštar.

Nakon prve skupine, Zaprešić je vodio 2:1 u poenima i imao 84 čunja prednosti.

Drugu skupinu za Poštar su sačinjavali Totić, Grubar i Odrljin dok su za Zaprešić nastupili Fridl, Uzelac i Bolanča.

Prvi set se nastavio na rezultate prve skupine pa su tako sva 3 igrača Poštara loše startali (Totić 134, Grubar 128 i Odrljin 142) i izgubili set. Srećom, igrači Zaprešića su također lošije startali pa su set uzeli sa malom razlikom i ukupnu razliku povećali na 104 čunja. U drugom setu igrači Poštara su se probudili, odigrali puno bolje (Totić 153, Grubar 155 i Odrljin 151) i iskoristili lošu igru Zaprešića, te su sva 3 izjednačili na 1:1 i poveli u čunjevima (Totić 18, Grubar 5 i Odrljin 4). U tom trenutku, rezultat je bio 4:4, a prednost Zaprešića se smanjila na dostižnih 57 čunjeva. Treći set je opet bio ujednačen. Totić je uzeo set za 4 čunja dok su ga Grubar i Odrljin izgubili (Grubar za samo 3 čunja, a Odrljin za 12).

Prije zadnjeg seta, Totić je vodio 2:1 i imao prednost od 22 čunja. Grubar je gubio 2:1, ali je imao 2 čunja prednosti. A Odrljin je bio u najlošijoj situaciji, jer je gubio 2:1 u setovima i imao zaostatak od 8 čunjeva. Igrački su sva 3 para još bila potpuno neizvjesna i mogla otići na bilo čiju stranu, međutim prednost Zaprešića od 68 čunjeva je značila da će Zaprešić najvjerojatnije uzeti barem bod.

Totić i Grubar su dobro odigrali zadnji set. Iako ga je Totić izgubio (154:155), prednost koju je imao od ranije mu je bila dovoljna da donese drugi bod Poštaru. Grubar je uspio pobijediti u zadnjem setu (148:143) te, sa 2:2 u setovima i 7 čunjeva boljim rezultatom, donijeti Poštaru i treći poen. Nažalost, Odrljin nije uspio popratiti Totića i Grubara i vrlo lošom igrom u zadnjem setu (129) nije imao nikakve šanse protiv Bolanče koji je uzeo set, poen i donio ukupnu pobjedu Zaprešiću.

Na kraju je utakmica završila podjelom igračkih poena (3:3), ali je Zaprešić odnio ukupnu pobjedu zahvaljujući tome što su srušili 83 čunja više. Možda, da se Žuljević nije ozljedio, je utakmica mogla i drugačije završiti, ali sa ozljedom jednog od prvotimaca teško je očekivati išta osim poraza protiv ekipe poput Zaprešića.

U sljedećem kolu idemo u goste Velebitu. Utakmica se igra na novoj kuglani u Otočcu i bit će to prvi službeni nastup, za obje ekipe, na toj kuglani. Velebit bi sigurno volio prvi nastup okruniti pobjedom, ali dat ćemo sve od sebe da im pomrsimo planove i bodove odnesemo u Split.