5. kolo (OSIJEK - POŠTAR)

Utakmica s Osijekom je bila zanimljiva i napeta od početka do kraja. [zapisnik]

U prvoj grupi za Osijek su nastupili Liović, Radoš i Tomić. S druge strane Poštar im je suprotstavio Grubara, Žuljevića i Bradarića.

Liović je izvanrednom igrom, posebno u prvih 60 hitaca (337), Grubaru ubio svaku nadu u moguće osvajanje boda. Njihov dvoboj je jedini bio relativno nezanimljiv. Na kraju je Liović uzeo sva 4 seta i sa 631 oborenim čunjom napravio razliku od 74 čunja za Osijek. Nažalost, Grubar je bacio, za njega malih, 557 čunjeva.

Dvoboji Radoš - Žuljević i Tomić - Bradarić su ponudili puno više napetosti.

Radoš je slabo krenuo u prva 2 seta što je Žuljević iskoristio i poveo sa 2:0 u setovima, uz razliku od 20 čunjeva. U trećem setu se Radoš podigao i bacio 156, ali je Žuljević u tom setu briljirao (166) i time uzeo treći set i poen. Zadnji set, iako nije o ničemu odlučivao je također donio neizvjesnost i pobjedu Radoša za jedan čunj. Ukupno, Žuljević (602) je uzeo poen pobjedom 3:1 u setovima.

Tomić i Bradarić su prvi set završili podjednako, sa 153 oborena čunja. Drugi set je također bio napet do zadnjeg trena i na kraju ga je uzeo Tomić sa 125:123. Tako da je nakon 2 seta Tomić poveo sa 1,5:0,5 i imao samo 2 čunja prednosti. U trećem setu se Bradarić popravio (132) i izjednačio na 1,5:1,5 te poveo sa 9 čunjeva prednosti. Tako da je prije zadnjeg seta još sve bilo otvoreno. I zadnji set je bio neizvjestan do samog kraja, ali ga je Bradarić na kraju uspio uzeti sa 136:131 te donijeti drugi bod za Poštar.

Na kraju prve grupe rezultat je bio 2:1 za Poštar, ali sa 31 čunjem prednosti za Osijek.

Druga grupa je donijela dvoboje Pušić - Totić, Tutnjević - Kolić te Mušanić - Odrljin.

Prva 2 seta, Totić i Pušić su bili sasvim izjednačeni i iako je Totić poveo sa 2:0 u setovima imao je prednost od samo 4 čunja. U trećem setu je Totić napokon slomio Pušićev otpor i sa odličnih 165 čunjeva poveo 3:0 u stovima i donio Poštaru treći bod. Pušić je dobrom igrom (160) uzeo zadnji set, ali to nije imalo nikakvog utjecaja na njihov međusobni rezultat.

Tutnjević i Kolić su vodili najizjednačeniju borbu. Zahvaljujući Kolićevim greškama, Tutnjević je uzeo prva 2 seta. Oba sa samo jednim čunjem prednosti. Međutim, Tutnjević je slabo odigrao treći set (125) pa je to Kolić iskoristio i smanji prednost u setovima na 2:1 i stvorio prednost od 11 čunjeva pa mu je u zadnjem setu bila dovoljna i pobjeda od jednog čunja. Taj zadnji set su i Kolić i Tutnjević odigrali odlično i doslovno je zadnji hitac odlučivao o pobjedniku. Još jednom je set otišao za samo jedan čunj razlike, ali ovaj put na Kolićevu stranu koji je time donio Poštaru i četvrti igrački poen.

Posljednji par, Mušanić - Odrljin, je također vodio zanimljivu borbu. Iako su obojica dobro otvorili susret, Mušanić je bio bolji (159:150) i uzeo prvi set. U drugom setu je Mušanić odigrao lošije (142), dok je Odrljin zadržao razinu iz prvog seta te izjednačio na 1:1 u setovima. U trećem setu su i Mušanić i Odrljin upali u krizu i slabo odigrali, ali je Odrljin uspio biti malo bolji (133:129) te povesti sa 2:1 u setovima i sa 2 čunja prednosti tako da je prije zadnjeg seta i ovaj par i cijela utakmica još bila otvorena i mogla otići na obje strane. U zadnjem setu je Odrljin bolje odigrao u pune i čak povećao prednost za još par čunjeva, ali je Mušanić bio predobar u čišćenju (72) te sa 158 čunjeva uzeo taj set i time donio Osijeku drugi igrački poen te prednost od 12 čunjeva i konačni rezultat 4:4.

Iako smo imali šansu uzeti oba boda, treba priznati da je malo nedostajalo i Osijeku da uzme sve bodove pa kad se sve to uzme u obzir, kao i činjenica da godinama nismo donijeli niti bod sa gostovanja kod Osijeka, možemo biti zadovoljni konačnim rezultatom i podjelom bodova.

U sljedećem kolu nas čeka derbi na Poljudu jer nam u goste dolazi ekipa Zaprešića. Znamo da će utakmica biti teška, ali nadamo se uzeti bodove, ne samo zbog nas nego i zbog zanimljivosti prvenstva.