3. kolo (MERTOJAK - POŠTAR)

Nažalost, gradski derbi protiv Mertojaka donio nam je i prvi poraz ove sezone, 7 - 1. [zapisnik]

Brojna publika na kuglani Poljud je očekivala dobar i neizvjestan dvoboj Mertojaka i Poštara. I to su i dobili, barem u početku susreta.

Za Metrojak su susret započeli Milanović, Kujundžić i Marinović. S druge strane su im se suprotstavili Kolić, Totić i Grubar. Svih 6 igrača je vrlo dobro krenulo pa je u prvom setu najlošiji rezultat bio 154. Kujundžić (174) je dobio prvi set Totiću sa osjetnom razlikom, 17 čunjeva. Međutim, budući da je Kolić (169) dobio Milanovića sa 15 čunjeva prednosti, a Grubar (157) uzeo prvi set Marinoviću sa malim, ali dovoljni, jednim čunjem prednosti, ukupni rezultat nakon prvog seta je bio 2:1 za Poštar i 1 čunj prednosti za Mertojak. U drugom setu su svi igrači, osim Totića, bacili znatno lošije rezultate, ali je neizvjestan rezultat ostao. Kod sva 3 para je bilo izjednačeno sa po 1:1 u setovima. Kolić je imao 9 čunjeva prednosti pred Milanovićom, Totić 3 čunja pred Kujundžićom, a Grubar je zaostajao 4 čunja za Marinovićom. U trećem setu su sva 3 igrača Mertojaka ponovila odličnu igru iz prvog seta i uzeli set te poveli sa malom razlikom u čunjevima (Milanović 4 čunja, Kujundžić 8, a Marinović 20). Tako da su prije zadnjeg seta svi ishodi još bili mogući. Vrhunskom igrom u zadnjem setu (Milanović 178, Kujundžić 172 i Marinović 179), igrači Mertojaka su uklonili svaku neizvjesnost i donijeli Mertojaku sva 3 igračka poena i 138 čunjeva prednosti, uz odličan ekipni rezultat od 1 925 čunjeva. 

U drugoj skupini, za Mertojak su startali Šarkezi, Muše i Kovač, a za Poštar Žuljević, Odrljin i Bradarić. Žuljević je odlično krenuo (322) i iskoristio lošu igru Šarkezia, te poveo sa 2:0 u setovima i 47 čunjeva. Odrljin je također odlično odigrao prva 2 seta (314), ali nije imao nikakve šanse pored super raspoloženog Muše (335), pa je gubio sa 2:0 u setovima i 21 čunj. Kovač (288) i Bradarić (279) su krenuli nešto lošijim rezultatima, uz Kovačevo vodstvo u setovima (1,5:0,5) i čunjevima (9). Nakon toga je došlo i do promjena u obje ekipa. Kod Mertojaka, Muše je prepustio mjesto Žubriniću, a kod Poštara je Pofuk ušao umjesto Bradarića. Međutim, to nije imalo nikakvog utjecaja na susret i Mertojak ga je mirno priveo kraju. Na kraju, Žuljević je protiv Šarkezia donio jedini bod Poštaru i bacio najbolji rezultat Poštara u utakmici (617). Muše i Žubrinić su zajedno bacili još jedan dobar rezultat za Mertojak (630), dok je Kovač ostao na 587 čunjeva, ali dovoljno za pobjedu nad kombinacijom Bradarić-Pofuk (556).

Iako je susret počeo neizvjesno, ekipa Poštara nije prikazala dovoljno dobru igru ni bacila rezultat potreban da bi se pobijedilo Mertojak. A ekipa Mertojaka je pokazala zašto su prošle sezone bili prvaci države i zasluženo uzela pobjedu u gradskom derbiju.