2. kolo (POŠTAR - MKK RIJEKA)

U drugom kolu smo došli do prve pobjede, 7 - 1.  [zapisnik]

Očekivano, Poštar je rutinski odradio prvi domaći susret ove sezone, protiv novog člana prve lige, MKK Rijeka. Unatoč činjenici da nije nastupilo nekoliko igrača iz prve ekipe, ostvaren je odličan ekipni rezultat i prosjek od 601 čunja. Ali krenimo redom.

U prvoj grupi za Poštar su nastupili Ivan Totić, Domagoj Bradarić i Anđelko Grubar. S druge strane su ih čekali igrači MKK Rijeka, Dragomir Perušić, Karlo Milinković i Stevo Mesarić. Sva tri igrača Poštara su prikazali dobru igru, ali se posebno istakao (kao i u prošlom kolu) Ivan Totić (634) te je još jednom ponio titulu igrača susreta. Domagoj Bradarić (603) i Anđelko Grubar (601) su dobro pratili Totića pa igrači Rijeke nisu imali previše šanse unatoč dva dobra rezultata, Dragomir Perušić (571) i Stevo Mesarić (572).

Sva tri igrača Poštara, u prvoj skupini, su donijeli bodove te napravili veliku razliku pa je tako rezultat bio 3:0 sa 170 čunjeva prednosti.

Zahvaljujući dobrom nastupu prve skupine, druga skupina je mogla opušteno pristupiti susretu. Parovi u drugom dijelu susreta su Odrljin - Frelih, Pofuk - Grbac te Biloš - Mihajlović. Druga skupina je nastavila tragom prve pa su tako Odrljin (320) i Pofuk (300) poveli sa 2:0 u setovima. Zbog lošeg drugog seta (127) Biloš i Mihajlović su bili podjednaki i u setovima (1:1) i u čunjevima (272). Budući da je utakmica bila takoreći riješena, na polovici druge skupine je došlo do promjene u obje ekipe. Kod Rijeke je Kos zamijenio Mihajlovića, a kod Poštara je Cvrlje zamijenio Odrljina. Pofuk je drugi dio nastupa odradio kao i prvi (306) i sa četiri osvojena seta donio još jedan bod za Poštar. Biloš je iskoristio činjenicu da je Kos bio nezagrijan i slabo odigrao prvi set (122) pa je slobodno odigrao drugih 60 hitaca i bacio puno bolji rezultat (310) što je Poštarima donijelo 5 poen. S obzirom da je razlika u čunjevima cijelo vrijeme bila velika u korist Poštara, ovisilo je o dvoboju Cvrlje - Frelih hoće li Poštar pobijediti sa 8 - 0 ili 7 - 1. Cvrlje je ujednačeno odigrao oba seta i zajedno sa Odrljinom došao do rezultata od 580 čunjeva. Frelih je drugi dio nastupa odradio par čunjeva bolje nego prvi dio i tih par čunjeva je upravo ono što je njemu i Rijeci donijelo jedan bod, jer je konačni rezultat bio 2:2 u setovima i 580-584 u korist Freliha.

Susret je završio rezultatom 7:1 za Poštar, što nam je donijelo drugo mjesto na tablici i odličnu najavu za sljedeći tjedan kada nas očekuje susret protiv Mertojaka u gradskom derbiju.